ANKARA-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, ataması yapılan 20 bin öğretmenin 58 gündür kararnameleri çıkmadığı için göreve başlayamadığını ve maaş alamadığını belirterek, “TBMM derhal açılmalıdır” dedi.


Haber-Özlem kızıltoprak

Kaya, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında özetle şunları söyledi:
“Ataması yapılan 20 bin öğretmen 58 gündür kararnameleri çıkmadığı için göreve başlayamıyor ve maaş alamıyorlar.

Devlette israf diz boyu. Sarayın liyakatsiz çalışanlarına, elektriğine, suyuna, doğalgazına ödenen paraların haddi hesabı yok. Toplam makam aracı sayısı 125 bin, Cumhurbaşkanlığı’na ait lüks araç sayısı ise 268.

Cumhurbaşkanlığının hava filosundaki uçak sayısı 2016 yılından bu yana hızla artarak 16’ya ulaşmış. Katar’dan örtülü ödenekle 400 milyon dolara alınan (2 milyar 800 milyon lira) uçan saray da bu filonun içinde yer alıyor.

“KATARDAN ALINAN UÇAĞIN FİYATIYLA 20 BİN ÖĞRETMENİN İKİ YILLIK MAAŞLARI ÖDENİR”


İsrafın en büyüğünü bin yüz odalı kaçak saraya yaptırdı; ama orası da dar geldi,  saraydan kaçıp İstanbul’da yaşamaya başladı.

Tüm bu israfları yapan saray hükümeti 20 bin öğretmene aylık 124 milyon TL’lik maaş ödememek için 58 gündür kararnameleri imzalamıyor. Katardan alınan uçağın fiyatıyla 20 bin öğretmenin iki yıllık maaşları ödenir.

“AVM’LERİ AÇANLAR, MAÇLARI OYNATANLAR, TBMM’Yİ KAPALI TUTUYORLAR”


AVM’leri açanlar, maçları oynatanlar, TBMM’yi kapalı tutuyorlar.
TBMM’nin çalışmalarına en çok ihtiyaç duyulduğumuz bir zamanda, Meclis kapalı.  Bizim öncelikle yapmamız gereken Meclisimizi çalıştırmaktır. TBMM derhal açılmalıdır. Halkın lehine olan yasalar ivedilikle çıkartılmalıdır. Ataması yapılıp 58 gündür kararnamesi çıkartılmayarak mağdur edilen öğretmenlerimizin mağduriyetinin giderilmesi için Meclis sorumluluk almalıdır.”
Editör: Haber Merkezi