Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan fezlekede, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun 2017'de, sosyal medya hesabından, gözaltına alınan ve tutuklanan insanlara ait bir fotoğrafı paylaşarak, "Bu fotoğraf hiç unutulmaz ve insan hakları ihlalleri sabıka kaydınıza hiç silinmeyecek şekilde yazılacak" ifadelerini kullandığı belirtildi.

Sezgin Tanrıkulu bu paylaşımı 6 Ekim 2017 tarihinde sosyal medya hesabı üzerinden Muğla’nın Ortaca ve Seydikemer bölgesinde darp edilip, çırılçıplak soyulan, ters kelepçe ile yere yatırılarak gözaltına alınan 7 kişiye dair yapmıştı.

DHA'nın haberine göre, fezlekede ayrıca Tanrıkulu'nun, TSK tarafından Afrin'e yönelik düzenlenen askeri harekat sırasında yine sosyal medya hesabından 'Savaşa hayır' paylaşımında bulunduğu belirtildi.

Fezlekede, bu paylaşımlarla " örgütü propagandası yapmak suçunun işlendiğini gösterir yeterli delilin mevcut olduğu, Tanrıkulu'nun üzerine atılı suç unsurlarının oluştuğu tespit edilmiştir" denilerek, fezlekenin, Tanrıkulu'nun dokunulmazlığının kaldırılması için TBMM Başkanlığı'na sunulmak üzere Adalet Bakanlığı'na gönderildiği belirtildi.

DOKUNULMAZLIĞI KALDIRILIRSA DAVA AÇILACAK

Yasama dokunulmazlığının kaldırılması halinde Sezgin Tanrıkulu hakkında, "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 1 yıldan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açılacak. (HABER MERKEZ
Editör: Haber Merkezi