CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Pazartesi günü Diyarbakır’a gelerek miting yapacak. CHP, uzun yıllar sonra ilk kez Diyarbakır’da geniş katılımlı miting yapmaya hazırlanıyor.24 Haziran’da yapılacak milletvekilliği ve cumhurbaşkanlığı erken genel seçimleri öncesinde siyasi partiler ve cumhurbaşkanı adaylarının propaganda çalışmaları devam ediyor. Geçen hafta 3 Haziran Pazar günü Cumhur İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır’da miting gerçekleştirmişti. Bu kez CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Diyarbakır’a gelecek. İnce’nin Pazartesi günü kente gelerek miting yapması bekleniyor.

İnce Demirtaş’ın ailesine ziyaret edecek

Demirtaş’ın ailesine ziyaret edecek Muharrem İnce’nin mitingin yanı sıra Edirne cezaevinde tutuklu bulunan HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın ailesini de ziyaret etmesi bekleniyor. Daha önce Muharrem İnce buna yeşil ışık yakan açıklamalarda bulunmuş, Demirtaş da bu yönde mesajlar vermişti. Muharrem İnce’nin Diyarbakır çıkarması CHP için ayrı bir önem de taşıyor. CHP, uzun yıllar sonra ilk kez Diyarbakır’da geniş katılımlı miting yapmayı planlıyor.

CHP Diyarbakır il başkanı Mehmet Sayın

Çalışmalar sürüyor Diyarbakır merkez ve ilçelerinde miting için çalışma yürüttüklerini belirten Sayın, “Gittiğimiz her yerde insanlarımızı mitinge davet ediyoruz, broşürler dağıtıyoruz. Sivil toplum kurumlarıyla görüşmeler yapıyoruz. Diyebilirim ki Muharrem Bey’in Diyarbakır’a gelecek olması insanlarımızda heyecan yarattı” dedi.Sayın, broşür dağıtımının yanı sıra anons araçlarıyla da Diyarbakır halkını miting alanına davet ettiklerini söyledi. Sayın, İstasyon Meydanı’nda düzenlenecek mitinge Diyarbakır halkının ilgi göstereceğine kuşkusu olmadığını da dile getirdi.Muharrem İnce’nin Demirtaş’ı cezaevinde ziyaret etmesi ve Kürt sorunu hakkında söyledikleriyle Diyarbakır halkının sempatisini kazandığını söyleyen Sayın, bunun seçim sonuçlarına da yansıyacağını söyledi.

Yarın ki İnce'nin mitingine bir çağrıda CHP Diyarbakır milletvekili adaylarında geldi..

 

 

 

 
Editör: Haber Merkezi