Gazel Bulut


“Anne ve babalarından ayrı büyümek zorunda kalan çocuklar için militarizmden ve cinsiyetçilikten arındırılmış masallardan oluşan bir masal kitabı hediye edebileceğimizi düşündüm. Toplumsal duyarlılığı olan tüm dostlarımızdan masal, öykü istiyorum.”


Tutsak edilerek kızımdan ayrılmak zorunda bırakıldığımdan beri çocuklarına hasret kalan annelerin acısını yüreğimde hissettim. Özlemlerini paylaştım. Şimdiye kadar yaptığım en acı paylaşım bu oldu.  Bütün anneler adına, anne ve babalarından ayrı büyümek zorunda kalan çocuklar için, onlara anne ve babalarını anlatacak, bizleri hatırlatıp onları ne kadar çok sevdiğimizi hissettirecek bir masal kitabı hediye edebileceğimizi düşündüm.


Ama bu kitap militarizmden, cinsiyetçilikten arındırılmış masallardan oluşmalı. İçinde doğa, insan, hayvan sevgisi olmalı. Umutlarımızdan, güzel geleceğe olan inancımızdan, unutturulmaya çalışılan kültürümüzden parçalar taşımalı. Ben sizlerin ve ulaşabileceğiniz tüm duyarlı yazarların desteklerini bekliyorum. Çocuklar için, bu ülkenin geleceğini şekillendirecek bireyler için, toplumsal duyarlılığı olan tüm dostlarımızdan masal, öykü istiyorum.(…) Bana posta yolu ile gönderebilirseniz kitabın ulaşacağı tüm anne ve çocukları minnettar kalacaktır.


Çiğdem Arjin’in annesi Gazel Bulut.


Kandıra 1 Nolu F Tipi Cezaevi 

kaynak JINNEWS
Editör: Haber Merkezi