DİYARBAKIRÖTEKİLERİN GÜNDEMİ;  Diyarbakır’da, 1 Eylül Dünya Barış Günü yapılacak miting için esnaf ve yurttaşlara el bildirileri dağıtılıp, mitinge davet edildi.


1 Eylül Dünya Barış Günü, Diyarbakır’da  İstasyon Meydanında düzenlenecek miting ile kutlanacak. Yapılacak miting için kentte bugün HDP milletvekilleri Erdal Aydemir, Salihe Aydeniz, İmam Taşçıer, Remziye Tosun, Hişyar Özsoy, Semra Güzel, Garo Paylan, Dersim Dağ, Musa Farisoğulları

 HDP il ve ilçe örgütü ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) yöneticileri tarafından mitinge davet bildirileri dağıtıldı.


 grup halinde yapılan bildiri dağıtımına halkın ilgisi yoğun oldu. Bildiri verilen yurttaşlar ve esnaflarla ayaküstü yapılan sohbetlerde mitingin önemi anlatıp, günün haksızlığa karşı dik durma günü olduğunu belirten HDP’liler, yurttaşları ‘kayyuma hayır’ demek üzere miting meydanındaki yerlerini almaya davet etti.


HDP Bingöl Milletvekili  Erdal Aydemir zaman zaman kısa konuşmalar topluluklara yaptı.






 Yenişehir, Sur, Kayapınar ve Bağlar merkez ilçelerinden kurulan Perşembe Pazarı’nda da bildiri dağıtımı yapıldı. Pazar esnafı ve alışveriş yapmak üzere pazara gelen yurttaşların oldukça sıcak ilgisi ile karşılaşan HDP’liler, dağıttıkları bildiriler ile herkesi 1 Eylül Dünya Barış Günü mitingine davet etti.


Editör: Haber Merkezi