MERSİN - EMEP Mersin İl Örgütü, iktidarın yol akçtığı açlık ve yoksulluk politikalarına karşı ortak mücadele çağrısı yaptı. 

Emek Partisi (EMEP) Mersin İl Örgütü, “Zamlara ve yoksulluğa hayır! İnsanca yaşam ve demokratik bir ülke için mücadele edelim” diyerek Özgür Çocuk Parkı'nda basın açıklaması yaptı. "Patronların vergi borcunu affedeceğinize emekçilerin faturalarını ödeyin", "İş, ekmek, özgürlük" ve "Temel yaşam maddeleri vergiden muaf tutulsun, zamlar geri çekilsin" dövizlerin açıldığı açıklamada "Birleşe birleşe kazanacağız", "AKP halka hesap verecek" ve "İş, ekmek, özgürlük" sloganları atıldı.

Açıklamada konuşan EMEP İl Başkanı Yusuf Kaya, AKP iktidarının siyasi politikaları ile ülkeyi, yarı açık cezaevine çevirirken uygulamış olduğu iktisadi politikalarıyla da halka; açlık, yoksulluk, sefalet ve geleceksizlik dayattığını söyledi. Kaya, yaşanan yıkım ve başarısız uygulamaların sorumlusunun tek adam ve tek parti yönetimi olduğuna vurgu yaptı.

'VERGİ YÜKÜ ARTACAK'

İktidarın müjde olarak verdiği asgari ücretin şimdiden eridiğine savunan Kaya, 2022 bütçesinin emeğiyle geçinen milyonların yok sayılarak hazırlandığını, bu bütçenin faiz, rant, güvenlik ve sermayeye hizmet bütçesi olduğuna ifade etti. Kaya, "Ekmekten başlayarak temel tüketim maddelerine yapılan zamlar aynen duruyor. Üstüne üstlük yeni yılla birlikte halkın üzerindeki vergi yükü daha da artacaktır. Bu düzenin kaymağını kim yiyorsa faturayı da o ödemelidir. Emekçilerin yeni bir yük kaldıracak hali kalmamıştır. Kapitalist sistemde üretim, insan ihtiyaçlarına göre ve doğayla uyumlu değildir. Varlığını doğanın yağmalanması ve insanın sömürülmesi üzerine kuran bu sisteme karşı mücadele etmezsek insanlık dışı çalışma koşullarında, işsizlikle açlık tehdidi altında, sefalet ücretine mahkûm olarak çalışmak zorunda kalacağımız aşikardır” diye konuştu. Çözümün AKP iktidarının uyguladığı veya uygulayacağı yeni ekonomik ve siyasi politikalarda olmadığına işaret eden Kaya, çözümün ortak mücadeleden geçtiğini belirterek, ortak mücadele çağrısında bulundu.

 Kaya, taleplerini şöyle sıraladı:

“ *Yapılan tüm zamlar geri çekilmelidir.

* KDV başta olmak üzere elektrik, su, doğalgaz gibi temel ihtiyaçlardan alınan vergiler düşürülmelidir,

*  Milyarderlere ek vergiler getirilmelidir.

* İşsizlik ödeneği en az asgari ücret düzeyinde olmalıdır.

*  Dolaylı vergiler kaldırılmalı, az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınmalıdır.

* Kurumlar vergisi arttırılmalı, servet vergisi getirilmelidir.”

Açıklama slogan ve alkışlarla son erdi.

(Kaynak MA )

Editör: Haber Merkezi