Tüm dünyada siyasetçilerin ve patronların vergiden kaçınmak için yaptıkları para transferleri ile ilgili ‘Paradise Belgeleri’ni haberleştiren Evrensel’e söz konusu belgelerde adı geçen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve kardeşi Serhat Albayrak tarafından açılan davanın üçüncü duruşması yarın görülecek. Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde, saat 10.30’da görülecek duruşmada, haberin yayınlandığı dönem Evrensel Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü olan Evrensel editörü Çağrı Sarı hakim karşısına çıkacak.

İçlerinde pek çok siyasetçi de bulunan zenginlerin yurt dışındaki offshore hesapları aracılığıyla vergi avantajı sağladığını ortaya koyan ‘Paradise Belgeleri’nde Türkiye’den de isimler yer aldı. Belgelerde, dönemin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olan ve şu anda Hazine ve Maliye Bakanlığı görevini yürüten Berat Albayrak ile kardeşi, Turkuvaz Medya Grubu Başkanvekili Serhat Albayrak’ın yanı sıra Meclis Başkanı Binali Yıldırım’ın iki oğlunun da adı geçiyordu. Bahsi geçen isimlerin ‘offshore’ şirket sahibi olduğunu ortaya koyan belgelerde tüm dünyada siyasetçilerin ve patronların vergiden kaçınmak için yaptıkları para transferleri ile ilgili bilgiler yer alıyordu.

ALBAYRAK’IN ŞİKAYETİ İLE AÇILMIŞTI


9 Kasım 2017 tarihinde ‘Paradise Belgeleri’ ile ilgili CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu ve HDP Grup Başkan Vekili Filiz Keresticioğlu’nun görüşlerine yer veren haber nedeniyle Çağrı Sarı hakkında 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Paradise Belgeleri’ni haberleştiren Sarı’ya, Bakan Berat Albayrak ve kardeşi Serhat Albayrak’ın şikayeti üzerine ‘hakaret’ ve ‘iftira’ suçlamalarıyla dava açılmıştı.

‘HABERİMİZİN ARKASINDAYIZ’


Önceki duruşmada savunmasını yapan Sarı, “Tüm dünyanın konuştuğu belgeler bunlar. Pakistan, İzlanda ve Uruguay gibi ülkelerde belgelerin yayınlanmasından sonra görevden almalar ve istifalar yaşandı. Bizim ülkemizde ise CHP’nin araştırma teklifi AKP milletvekillerince reddedildi. Bir de bize ‘hakaret ve iftira’ diye dava açıldı. Hakkımızda hazırlanan iddianamede haberin iki gün üst üste yayınlanması ‘algı oluşturulmak için’ diye ifade edilmiş. Biz buna haber takibi diyoruz. Söz konusu haber kamu yararı olan bir gazeteciliktir ve arkasında duruyorum. Yarın yine aynı iddialar gelirse yine haberini yaparız. Keşke politikacılar eleştirilere de açık olabilse” ifadelerini kullanmıştı.

Albayrak kardeşlerin avukatı Abdulsamet Aydın ise, haberin somut hiçbir iddiaya dayanmadığını öne sürdü, müvekkillerinin kişilik haklarına saldırıldığını, onur, şeref ve saygınlıklarının rencide edildiğini iddia etti. (İstanbul/EVRENSEL)
Editör: Haber Merkezi