Sosyal medya hesapları ve söylediği bazı şarkılarında “uyuşturucu kullanımını özendirdiği” suçlamasıyla hakim karşısına çıkan Ezhel, diğer adıyla rap müzisyeni Sercan İpekçioğlu ilk duruşmada beraat etti. İstanbul Anadolu 44. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşma, Ezhel’e ‘Geceler’ isimli şarkısının sözleri ve hintkeneviri fotoğrafının yer aldığı Instagram hesabı sorularak başladı. Ezhel, paylaştığı fotoğraf için, bitkiyi Ankara’da yolda gördüklerini ve paylaşımın eğlence dışında bir amacı olmadığını söyledi. Ezhel şarkısı için de “Şarkının adı Geceler. Yazar nasıl yazarsa ben de sanatsal bakış açısıyla düşünüp, edebi sanatla elimden geldiğince anlattım” ifadelerini kullandı.

9 dakikalık bir duruşma

“Yarınımız yok’ isimli parçanda ne anlatmak istedin?” diye soran mahkeme hakimine Ezhel, “Uyuşturucuya değil hayata bağlayan sözler yazdım” dedi. 9 dakikalık bir duruşmanın ardından mahkeme, Ezhel’in suç işleme kastıyla hareket etmediğine hükmederek beraat kararı verdi. 1 aydır tutuklu olan Ezhel hakkında 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası isteniyordu.

Sanatçılardan Ezhel’e destek

Öte yandan duruşma öncesi, sanatçılar sosyal medya üzerinden Ezhel’e desteklerinin iletti. Mor ve Ötesi’nin solisti Harun Tekin, grubun “Masumiyetin Ziyan Olmaz” adlı albümünde yer alan ve albümün adıyla aynı dizeleri içeren “2012” adlı şarkıyı Ezhel için seslendirdiği bir video paylaştı. Piyanist Dengin Ceyhan ise “Ezhel’in cezaevindeki son gecesi olsun” notuyla birlikte bir video yayımladı. Tanınmış rap müzisyeni Ceza da “yarın güzel haber duymak istiyoruz” diye yazdı. kaynak yeni yaşam

 
Editör: Haber Merkezi