VAN-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: Cezaevinde bulunan Fecriye Benek’in kaleme aldığı, "Masumiyet Utandı Kendinden" adlı kitabın imza günü düzenlendi. Etkinliğe katılan HDP Batman Milletvekili Feleknas Uca, kitaba herkesin sahip çıkması gerektiğini söyledi.

Van’da cezaevinde bulunan Fecriye Benek’in kaleme aldığı "Masumiyet Utandı Kendinden" adlı kitabın imza günü Lilav Kitabevi’nde düzenlendi. Etkinliğe Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Milletvekili Felaknas Uca ve Erciş Belediyesi eski Eşbaşkanı Diba Keskin katıldı.

Benek'in, kitabını ilk olarak Felaknas Uca anlattı.

‘BU KİTABA SAHİP ÇIKMAMIZ LAZIM’

Kitabı ilk okuduğunda Şengal dağında mücadele eden anneleri yanında hissettiğini dile getiren Uca, “Oradaki mücadele kitapta da geçiyor. Anneler mücadele verdiği zaman çocukların dışarı çıkmasına izin vermediler ki zarar görmesinler. Anneler öncülüğünde Şengal’de mücadele verildi. Bu kitaba sahip çıkmamız lazım” dedi.

Uca, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle, Şengal dağında mücadele eden ve akıbeti belli olmayan kadınları anarak, kitabı onlara armağan ettiğini söyledi.

‘KADINLAR KALEME SARILSIN’

Ardından kısa bir konuşma yapan Diba Keskin de kitabı herkesin okuması gerektiğini dile getirerek, şunları söyledi: “Fecriye kaleme sarıldı. İçindeki acıyı, anıları ailesini ve toplumunu kalemle tanıtmıştır. Kalemde onun için rehber oldu. Kadınlar her sıkıştığınızda kaleme sarılarak yazın. İçinizi, duygularınızı kağıda aktarın.”

Etkinlik, Uca ve Keskin'inin yazarın okurları için kitabı imzalamasıyla son buldu.

( MA )
Editör: Haber Merkezi