ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ AMED: Büyük bir futbol tutkusuna sahip olan Azize Ay, 48 yaşında hayalini gerçekleştirerek geçen yıl Diyarbekirspor Kadın Futbol Takımı ile sahalara kavuştu. Bu sezon Diyarbekirspor’dan gönderildiğini belirten Ay, kendisini neden gönderdiklerini bilmediğini vurguladı. Futbol sahalarından kopmak istemediğini belirten Ay, ‘Gerekirse kalecilik bile yaparım” dedi. Diyarbekirspor A.Ş Başkanı İhsan Yapıcı ise yeni bir kadro kurduklarını ve şampiyonluk hedeflediklerini söyledi. Yapıcı, Azize Ay’a kulübün kapılarının açık olduğunu belirtirken, kadroya girebilmesinin ve aktif futbol oynayabilmesinin zor olduğunu kaydetti.

DİYARBAKIR- 2017 yılında tüm Türkiye’nin futbol aşkına Tanıl olduğu Azize Ay, formasını giydiği Diyarbekirspor Kadın Futbol takımından gerekçesiz bir şekilde gönderildiğini savundu. Futboldan uzak kaldığı dönemde çok zor günler geçirdiğini belirten Ay, futboldan kopmamak için anne olmaktan vazgeçtiğini söyledi. Kentteki spor camiasına seslenen Ay, futbol oynamak istediğinin altını çizdi. Diyarbekirspor A.Ş Başkanı İhsan Yapıcı ise Azize Ay’a kadroya girmesinin zor olduğunu söylediğini dile getirdi. Azize Ay, Diyarbekirspor’dan gönderilmesine rağmen evinin yakındaki futbol sahasında idman yapmaya devam ediyor.

“Sahada olmak istiyorum”

Diyarbekirspor’da forma giyerken Diyarbekirspor A.Ş Başkanı İhsan Yapıcı’nın kendisine futbolculuk dışında bir görev teklif ettiğini vurgulayan Azize Ay, “Geçen yıl 6 Şubat’ta Aziz Yıldırım ile görüşüp, Fenerbahçe futbolcuları ile bir araya geldim. Orada çok güzel zaman geçirmiştim. Diyarbakır’a dön Sahaya çıkacağım için çok mutlu oldum. Fakat konuştuğumuz gibi olmadı. Bana forma giyeceğimi söylediler. Lisansım beş maça yetişti. Üç maçta on iki dakika şans verdiler. İki maçta da maçın büyük bölümünde forma şansı verdiler. Bu maçlarda da üç gol attım. İdmanlarda iyi çalışıyordum. Her şey bu seneye kadar iyi gidiyordu. Medya benim haberlerimi yapıp bana ilgi gösteriyordu. Bu senenin başında idmanlar başlayınca on gün çok ağır idmanlar yaptım. Buna rağmen idmanları atlattım. Ardından bir TV kanalı röportaj yapmak için beni aradı. Ben de antrenörüme durumu bildirdim ve onayını aldım. İdmana gittiğimde basın gelmişti. İdmandan sonra çekim yaptılar. Çekim bittikten sonra Diyarbekirspor başkanı İhsan Yapıcı röportaj verdiğimi görünce morali bozuldu. İhsan Yapıcı bana ‘burası şov yeri değil’ dedi. Medyanın ilgisi yüzünden futbolcuların olumsuz etkilendiğini söyledi. Ben de kulübün bilgisinin olduğunu söyledim. Orada ipler koptu. Bir hafta sonra İhsan Yapıcı bana futbolculuk dışında bir görev vermeyi teklif etti. Ben de “Sahada olmak istiyorum. Futbol sahasına ayak basmak için çok mücadele ettim. Bunu hemen yitirmek istemiyorum” dedim” diye konuştu.

“Neden takımdan gönderildiğimi açıklamadılar”

Futbol sahalarından uzak kalınca çok zor günler geçirdiğini ifade eden Ay, futbolun kendisine güç verdiğini söyledi. Ay, “Antrenör mü beni istemiyor diye sorduğumda antrenör ile ilgili bir durum değil dediler. Antrenöre sorduğumda ise beni sahada görmek istediğini söyledi. Ben futbol oynamak istiyorum dedim. Fakat beni başlarından savurdular. Diyarbekirspor’da futbol oynadığımda para konusu hiç gündeme gelmedi ve Kendi cebimden masraflarımı karşıladım. Başkana da “ben para istemiyorum, sahada olmak istiyorum”dedim. Ardından ertesi gün idman çıkışı servise bindiğimde bana ‘artık idmanlara gelme, seni istemiyorlar’ dediler. Ben bunu duyduğumda şok oldum. Zaten çok zor günler geçiriyordum. Eşim de ceza evindeydi ve ben bunu duyunca çok üzüldüm. Futboldan uzaklaştırılınca kahroldum. Evde bir hafta kendime gelemedim. Bana çok zor günler yaşattılar. Beni takımdan neden gönderdiklerini bana açıklamadılar. Ben hakkımı helal etmiyorum. Takımdan neden gönderildiğimi açıklasalar belki bu kadar üzülmezdim. Yaşımdan dolayı gönderdiklerini de düşünmüyorum. Çünkü ben 48 yaşında sahaya çıktım ve futbol maçlarına çıktım. 49. Yaş günümü de canlı yayında kutladılar. Fenerbahçeli futbolcularla ve Aziz Yıldırım ile tanıştım. Fakat şimdi futbol sahalarından uzaklaştırıldım. Büyük bir hayal kırıklığına uğradım. Çünkü futbol bana güç veriyor” ifadelerini kullandı.

“Görev verilirse kalecilik bile yaparım”

Futbol hayatının sona ermesinin ardından antrenörlük yapmak istediğini kaydeden Ay, sözlerini şöyle sürdürdü ; “Şu an idmanlarımı yapmaya devam ediyorum. Kendi şehrimin bir takımında futbol oynamaya devam etmek istiyorum. Amedspor Kadın Futbol Takımı var. Teklif gelirse oynamayı istiyorum. Antrenörlük için de belgelerimi tamamladım. Futbol hayatımın sonunda antrenörlük yapmak istiyorum. Kesinlikle hiçbir şekilde futboldan uzak kalmak istemiyorum. Bana görev verseler kalecilik bile yaparım. Kentteki futbol camiasına sesleniyorum. Futbol sahalarından beni uzaklaştırmayın. Ben üç aydır futboldan uzak kaldım. Futboldan uzak kaldığım için ağlıyorum. Futbol benim yaşamımdır ve futboldan uzak kalmak istemiyorum. Mücadeleme yılmadan devam edeceğim. Bene gerekçesiz bir şekilde neden gönderdiler? Bunu öğrenmek istiyorum. Aşçılık yapıyordum, futbol için işimi bile bıraktım. Canlı yayına çıktığımda Ece Erken, bana tüp bebek sözü verdi. Çocuk sahibi olursam futbol oynayamam dedim. Futbol için annelikten vazgeçtim. Aziz Yıldırım’ın bana sözü var. Tekrar onunla görüşeceğim. Fenerbahçe bünyesi altında antrenörlük yapmak istiyorum. Aziz Yıldırım’ın bu konuda bana yardımcı olmasını istiyorum. Sıkıntılı bir süreç geçirmeme rağmen Aziz Yıldırım’ı aramadım. Onların da başını ağrıtmak istemedim. Evimde 1982 yılından beri futbola ve Fenrbahçe’ye dair gazete küpürleri biriktirdim. Haftanın takımını, oyuncusunu ve yorumunu yazdım. Ben öldükten sonra hatıralarımın çöpe atılmasını istemiyorum. Topladığım bu gazete küpürlerinin bir kısmının da Fenerbahçe müzesinde sergilenmesini istiyorum.”



“Başka görevler vermeyi düşündük”

Azize Ay’ın aktif olarak forma giyebilmesinin zor olduğunu niteleyen Diyarbekirspor A.Ş Başkanı İhsan Yapıcı, “Bizim kadın futbol takımı ile bir şampiyonluk hedefimiz vardı ve Azize Abla bu kadronun içinde yoktu. Sonra bize Azize abladan bahsettiler. Futbolu çok sevdiğini söylediler. Biz de yardımcı olun lisansını çıkarın dedik. Nitekim lisansı çıktı ve bazı maçlarda görev yaptı. Ardından sezon bittikten sonra takım dağıldı. Hocalar ve koordinatörler takımdan ayrılmıştı. Azize abla da geçen sezon ki kadroda vardı. Bizim ona bakış açımız farklı. O futbolu çok seviyor. Fakat Azize Ablanın aktif olarak forma giymesi çok zor. Hocalarımız, Azize ablanın iddialı bir takımda oynayamayacağını söyledi. Biz de Azize ablaya başka görevler vermeyi düşündük. Kendisi kabul etmedi. Azize abla futboldan kopmak istemiyor, bunu biliyoruz. Fakat takımda oynaması zor. Bunu ona da söyledik. Azize ablanın tesislere gidip gelmesini isteriz. Fakat takımda futbol oynaması çok zor” ifadelerini kullandı.

“Diyarbekirspor onun kulübüdür”

Azize Ay’ın röportaj verdiği için kendisine eleştiride bulunulduğuna yönelik sorumuzu da cevap veren Yapıcı, “Azize ablaya basına verdiği röportajdan dolayı kızmadım. Sadece neden bilgimiz dışında gerçekleşen bir şey olduğu için eleştiride bulundum. Çünkü Azize abla geçen sezon bizim takımdaydı. Fakat bu sezon takımımızla bir ilişkisi yoktu. Bu yüzden neden röportaj yapılıyor diye sordum. Azize ablanın başımızın üstünde yeri var. Tesislere gelip gidebilir. Maçları izleyebilir. Onun dışında bizim kadın futbol takımı ile şampiyonluk iddiamız var. Azize ablanın kadroda kendine yer bulması yaşı itibari ile çok zor. Biz Azize ablaya kadroya giremeyeceğini defalarca söyledik. Azize ablanın başımızın üstünde yeri var. Fakat ben illa oynamak istiyorum demek olmaz. Yaşı itibari ile futbol oynamak sağlığını da olumsuz etkileyebilir. Biz Azize ablaya elimizden geldiğince yardımcı olmaya hazırız. Kendisi antrenörlük için yeterli olursa ben onun antrenör olması için de üzerime düşeni yaparım. Diyarbekirspor kulübü onun kulübüdür” dedi.



(Kaynak: Yenigün) 
Editör: Haber Merkezi