Van'da HDP'li Belediyelere kuşatma!

HDP'li Belediyelere yönelik daha şimdiden bir kuşatmanın başladığını görüyoruz. Mazbata ve KHK bahanesiyle yapılanlar yetmemiş olmalı ki, söz konusu çevreler yeniden harekete geçtiler.

Şartları olgunlaştırmak ve o şartlar olgunlaştığında HDP'li Belediyelere kayyum atanacağını düşünüyorlar. Bunun için fırsat kolluyorlar ve Dedektif Sharlok Holmes, Mike Hammer gibi çalışıyorlar.

Bugün yazdı basın yayın organları...

"Van Cumhuryet Başsavcılığı, Büyükşehir Belediyesinin Van'daki AK Parti Belediyelerine yardım talebini reddederek başka illerdeki HDP'li Belediyelere yardımda bulunduğu iddiaları üzerine Eş Başkan Bedia Özgökçe Ertan ve belediye meclis üyeleri hakkında soruşturma başlattı."

'İddialar' deniliyor, ben hiç böyle bir iddia duymadım ve kimler iddia etmiş... Van Valisi mi, İpekyolu Kaymakamı mı?... 'Tarafsız ve objektif' (!) bir kısım Van Yerel Medyası mı?

Bu iddiaların kimler tarafından ortaya atıldığı söylenmiyor.

Peki Özgökçe Ertan'ı hangi suç kapsamında yargılayacaklar, İhtiyacı olan başka bir belediyeye yardım eli uzattı diye 'Örgüt propagandası' ile mi yargılanacak. HDP'li Belediyelerin birbiri ile dayanışma içinde olması yasak mı?

AKP'li Belediyelerin hangi yardım talebi reddedilmiş?...Ve en önemlisi 2 ay gibi kısa bir sürede bu sonuca nasıl vardınız?

AKP iktidarı ve AKP'nin belediyeyi kazandığı yerlerde yıllardır HDP'li Belediyelere ambargo uygulanıyor. Mesela AKP'li Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, HDP'li Suruç Belediyesinin her istediğini yapıyor mu?... Peki, yapmadığında soruşturma açılıyor mu?

Van Valiliği, Kaymakamlık ve Cumhuriyet Savcılıklarında bunlar olurken, bir kısım Van medyası boş durur mu?... Mal bulmuş mağrip gibi davranıyorlar, onlarda hemen harekete geçtiler.

Elinde işten çıkarılacakların listesi ile vaktiyle kayyum belediyelerini dolaşan sözüm ona köşe yazarı
liste verdiği yetmiyormuş gibi köşe yazılarında bile yüzlerce işten çıkarılması için kayyumlara dahi baskı yapabiliyordu.

31 Mart seçimlerini HDP kazandıktan sonra bu'kerameti kendinden menkul naçar gazeteci' birden bire işçi sevdalısı kesildi.

Kayyum döneminde işten çıkarılması gerekenlerin isimlerini yazan bu şahıs, şimdilerde işten çıkarılmaması gerekenleri yazıyor.

Bu şahıs işçiyi, emekçiyi seviyor mu, sevmiyor mu?... Bir karar vermesi gerekiyor.

Yaptığı işin gazetecilikle hiç bir ilgisi yok ve zaten bu şahsı Van'da haber takip ederken henüz gören de olmadı, her nasıl gazeteciyse artık???... Kendisine esrarengiz bir hava veriyor ve habercilik değil de, teşhir faaliyeti yürütüyor. 28 Şubat'ta Oktay Ekşi'nin yürüttüğü 'Andıç' çalışmalarının bir benzerini Van'da yürütüyor.

Ve hayatı 'İdeolojik' bakış açısıyla zehirlenmiş bu kalemşör, İpekyolu Belediye Eş Başkanı Azim Yacan'ı 'İdeolojik' olmakla suçluyor.

Bu şekilde tecessüm edenler, kimsenin tebessüm etmesine dahi tahammül etmezler.

Onlar kimsenin mutluluğunu istemezler, Nazım'ın dediği gibi

Onlar herkese düşman
Bursa da havlucu Recebe,
Karabük fabrikasında tesviyeci Hasan'a düşman,
fakir köylü Hatçe kadına,
ırgat Süleyman'a düşman,
sana düşman, bana düşman,
düşünen insana düşman,
vatan ki bu insanların evidir,
sevgilim, onlar vatana düşman..
Editör: Haber Merkezi