BURSA ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ HABER AYTEN AVDAN: Halkların Demokratik Partisi HDP 24 Haziran'da yapılacak seçimlerde Bursa'dan gösterdiği milletvekili adaylarını bursa nilüfer üç Fidan Parkı'nda düzenlendiği yeryüzü Sofrası iftar la duyurdu.
Yüzlerce Yurttaş'ın katıldığı iftarın ardından tek tek sahneye çağrılan adaylar çok büyük ilgi gördü.
İlk sözü alan HDP il eş başkanı Filiz ejderoğlu 24 Hazirandan sonra güneşe hep birlikte merhaba diyeceğiz ejderoğlu bir oy HDP ye bir oy Selahattin Demirtaş'a dedi.
İl eş başkanı ardından HDP seçim Komisyonu eşbaşkanı Dursun Bektaş HDP Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş'ın Edirne cezaevinden yazdığı mesajı okudu.


Demokrasi, barış ve özgürlük mücadelesini HDP’de milletvekili adayı olarak sürdürmeye karar vermiş olan siz değerli arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Bu onurlu ve cesur görevi üstlendiğiniz için sizleri kutluyor, hepinizi coşkuyla selamlıyorum. Türkiye halklarının eşit ve adil bir yaşamı birlikte varetme mücadelesinin kritik bir noktasında HDP ile beraber siyasi mücadeleye omuz verme duruşunuz, emin olun ki tüm ezilenlerin kaderini değiştirme potansiyeline sahiptir. Tek adam rejiminin faşizan uygulamaları altında inleyen topluma nefes aldıracak, demokrasi yürüyüşünde engelleri kaldıracak önemli bir sorumluluk üstlendiniz. Uzun yıllardır devam eden siyasi mücadelemizde 24 Haziran seçimleri artık bir dönüm noktasıdır. Eminim ki gideceğiniz her yerde yoksul halkımızın, gençlerin, kadınların emekçilerin büyük ilgisiyle ve sevgisiyle karşılaşacaksınız. Çünkü sizler en zor zamanda kral çıplak demeyi başarmış olan halk temsilcilerisiniz. Faşizme karşı direnişin, dik duruşun sembollerisiniz. Her birinizin bu misyonu layıkıyla teslim edeceğinden kuşkum yoktur. Sizleri buradaki hücremizde sevinçle, heyecanla ve gururla izliyor olacağız. Artık ezilmenin değil, kazanmanın zamanıdır. Zafer bir adım ötede duruyor. Ve uzanıp onu alacak kadrolar sizlersiniz. Büyük bir özgüvenle sahaya çıkın, halklarımızla bütünleşin ve bütün ülkeye demokrasiyi armağan edin. Biliyorum ki bunu yapabilirsiniz. Abdullah Zeydan arkadaşımla birlikte sizlere buradan sevgi ve selamlarımızla birlikte başarı dileklerimiz gönderiyoruz. Biz kazanacağız, mutlaka kazanacağız.

Selahattin Demirtaş – Edirne Cezaevi

HDP nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın aday tanıtımında gönderdiği mesajında 24 Haziranda dönüm noktası olduğunu ifade etti ve dakikalarca alkışlandı.

Demirtaş’ın mesajının okunmasının ardından HDP Bursa 1. ve 2. Bölge milletvekili adayları tek tek alkışlarla sahneye çağrıldı.
Ardından HDP bursa 2. bölge Milletvekili adayı ve HDP Iğdır milletvekili Mehmet Emin Adıyaman ise halkların Demokratik Partisi Demirtaş'ın rehin tutulmuş olması Sadece fiziki olarak Zindanda bulunuyor olması demektir Demirtaş'ın ifade ettiği gibi altı buçuk milyon Demirtaş'a oy veren her bir Yurttaş'ın bir Demirtaş tır. dedi.
Editör: Haber Merkezi