ANKARA – HDP’nin kongresi öncesinde yaşanan gözaltılara tepki gösteren SYKP Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, HDP’nin buna karşı aynı kararlılıkla mücadele edeceğini belirtti.

Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, artan gözaltı ve tutuklamalara ilişkin partisinin genel merkez binasında basın toplantısı düzenledi. Tutuklamaların kendilerini mücadeleden alıkoyamayacağını ifade eden Hatimoğulları, polisin İzmir’de 6 Şubat günü aralarında SYKP Merkez Yürütme Kurulu üyesi Ahmet Cavit Uğur’un da olduğu 30 kişinin evlerini basarak gözaltına aldığını söyledi. Hatimoğulları, “Yine dün HDP’nin bileşeni olan Demokratik Bölgeler Partisi Eş Genel Başkanı Mehmet Aslan gözaltına alındı. Bugün yine sabaha karşı İstanbul’da birçok HDP’linin evi basıldı, onlarca gözaltı gerçekleşti” dedi.

İKTİDARIN HDP KONGRESİNİ KRİMİNALİZE ETME ÇABASI BOŞA ÇIKACAKTIR’

Hatimoğuları, siyasal iktidarın Efrin savaşını gerekçe göstererek gözaltı ve tutuklama operasyonlarını derinleştirdiğini kaydetti. Tutuklamaların bir diğer amacının da HDP’nin 11 Şubat’ta gerçekleştireceği kongreyi zayıflatmaya yönelik olduğunu belirterek, şunları dile getirdi: “Bileşeni olduğumuz HDP’nin 11 Şubat günü olağan Kongresi Ankara’da toplanıyor. Onca baskı ve tutuklamaya rağmen kitlesel ve coşkulu geçeceği belli olan kongreyi zayıflatmayı hedefleyen iktidar, kongreye katılımı engellemek için yaygın gözaltılara başladı. Ayrıca milyonlarca insanın oy verdiği Halkların Demokrasi Partisi’ni ve onun Kongresini kriminalize etme çabaları boşa çıkacaktır. Binlerce insanın kongreye katılmasına engel olunamayacağını siyasal iktidar da biliyor.”

Hatimoğulları, HDP’nin geçmişten geleceğe aynı cesaretle ve kararlılıkla yoluna devam edeceğini söyledi.
Editör: Haber Merkezi