İZMİR - Hayvan Özgürlüğü Aktivistleri, Brezilya’dan Türkiye’ye 27 bin hayvanın getirilmesini protesto etti. Aktivistler, “Hayvanlar mal, köle veya makine değildir” dedi.

İzmir’de Hayvan Özgürlüğü Aktivistleri, et ithalatı nedeniyle Brezilya’dan Türkiye’ye 27 bin hayvanın NADA isimli gemiyle getirilmesini yaptıkları basın açıklamasıyla protesto etti.

Alsancak semtinde bulunan Brezilya Fahri Konsolosluğu’nun önünde yapılan eylemde, “Et değil, can taşıyor” ve “Son kafes kırılana, son hücre yıkılana dek” yazılı dövizler taşındı. Kitle adına açıklamayı Hayvan Özgürlüğü Aktivisti Güven Salgun yaptı.

NADA isimli gemideki hayvanlara ses olduklarını belirten Salgun, hayvan ticaretinin köle ticaretinden farksız olduğuna dikkat çekti. Hayvanların ölüm yolculuğuna çıktığını dile getiren Salgun, hayvanların da insanlar gibi hissedebilen ve özgürlüğünü arayan canlılar olduğunu belirtti.

‘VİCDANİ ANLAYIŞA SIĞMAZ’

İneklerin limanda bekledikleri sürece daha fazla dışkılamamaları için çok az yem ve su verildiğini kaydeden Salgun, “Kıtalararası bu yolculukta sağlıksız bir ortamda bulunan ineklerin bir kısmı yolda ölmektedir. Ölen inekler öğütme makinesinden geçerek okyanusa bırakılmaktadır. Bu, hiçbir vicdani anlayışa sığmaz” diye konuştu.

‘VAZGEÇİN’

Hayvanlara yönelik adaletsizliği asla kabul etmeyeceklerini ifade eden Salgun, 21 Şubat günü Mersin Limanı’na varacak olan NADA gemisine aracı olan Yıldız Shipping’in sorumlusu Mehmet Yıldız’a, Brezilya şirketi olan Minerva Foods’a ve Göktaşlar Et’e “vazgeçin” çağrısında bulundu. Hayvan hakları savunucuları olarak bu işin peşini bırakmayacaklarını söyleyen Salgun, Brezilya ve Türkiye hükümetlerine “Hayvan ticaretini derhal durdurun. Hayvanlar mal, köle veya makine değildir. Bu zulme ortak olmayın. Unutmayın ki tarihi sahiplerin zulmü değil, kölelerin özgürlük ve eşitlilik mücadelesi değiştirmiştir” dedi.
Editör: Haber Merkezi