AĞRI-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ;Halkların Demokratik Partisi Ağrı’da yerel ve ulusal basın ile bir araya geldi. Düzenlenen basın toplantısına, HDP ağrı milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir, Abullah Koç, Ağrı Belediyesi Eş Başkan adayı Abdurrahman doğar, Yeliz Karaaslan, HDP Ağrı yönetiminden Dr. Heval Bozdağ ve Mehmet Akkuş katıldı.  Düzenlenen basın programında açıklama yapan Ağrı Belediyesi Eş Başkan adayı Abdurrahman doğar, Bugün burada bir seçim startı vermiş durumdayız. Ağrı’da seçim çalışmalarını Mahalle mahalle, sokak sokak, kapı kapı dolaşarak yapıyoruz. Burada temel amaç barış ve huzur içerisinde kardeşlik duyguları ile bir seçim çalışması yürütmek.

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, yazı

Türkiye'nin en geri bırakılmış en yoksul ilinde Seçim çalışması yürütüyoruz

agrihabertv.com Haberine göre;Türkiye'nin en geri bırakılmış en yoksul ilinde Seçim çalışması yürütüyoruz, insanların geçim derdinde olduğu bir ilde her gün batıya göç veren iş kaygısı duyan, çocuğun eğitimi konusunda, Sağlık konusunda gerekli hizmetleri alamayan bir ilde Seçim Çalışması yapıyoruz. İşimizin kolay olmadığını biliyoruz özellikle Halkların Demokratik Partisi’nin 8 binden fazla çalışanının cezaevinde olduğu bir süreçte Seçim Çalışması yapıyoruz, Fakat biz umutluyuz, inançlıyız, kararlıyız, mutlak süreçte bizim bu seçimi alacağımıza inanıyorum, Çünkü halkın bize olan teveccühü, ilgisi, alakası bunu gösteriyor. Bu seçimin mutlak suretle 31 Mart'ta tekrardan HDP’den alınan belediyenin bizlere geri verileceğine inanıyorum.

Halkın iradesinin gasp edildiği bir dönemden geçiyoruz

Değerli arkadaşlar Türkiye tarihi bir süreçten geçiyor; demokratik Kural ve faydaları rafa kaldırıldı, özgürlüklerin kısıtlandığı ve hiç kimsenin olup biten konusunda eleştiri yapamadığı bir dönemden geçiyoruz. Özellikle Eş Genel başkanlarımız, milletvekillerimizin belediye başkanlarımızın şu anda hapiste tutuklu olduğu bir dönemde Seçim Çalışması yapıyoruz ve gerçekten halkın iradesinin gasp edildiği bir dönemden geçiyoruz.  Belediyelerinin bütün barikatlarla toplumlar izole edildi ve böyle bir dönem içerisinde Seçim Çalışması yapıyoruz. Fakat iktidar partisinin Özellikle bu Seçim döneminde geçmişte vaat ettiği hiçbir şeyi yerine getirmemesi de çok enteresan. Artık hiç kimseye ekonomik durum düzelecek refah artacak, barış ortamı gelecek, huzurlu ortam gelecek gibi altı boş vaatlerden halk artık bıkmış durumda, tehdit ve şantaj ile Kayyum atarım düşüncesiyle insanları tekrardan Manipüle ederek bir algı operasyonu yapılıyor.

Her geçen gün çığ gibi büyüyen bir ilgi ve alakayı görüyoruz

Değerli arkadaşlar, Bizler bir yanımız demokratik kurallar içerisinde seçim çalışması yapılması, bir taraftan insan haklarıyla ilgili verdiğimiz mücadele, bir taraftan da bu kentin en doğru hizmeti alabilmesi için neler yapabiliriz? kendi dinamikleriyle meslek gurupları ile sivil toplum örgütleri ile yapmış olduğunuz görüşmeler neticesinde sosyal belediyecilik anlamında Ağrı'da yaşanması ve yürütülmesi yönünde bir çalışmamız var. Bu çalışmanın da Zafer konusunda iyi bir reçete olduğunu düşünüyorum. Halkımızla bu projelerimizi paylaştıkça her geçen gün çığ gibi büyüyen bir ilgi ve alakayı görüyoruz.

Artık insanlarımız iktidar partisinin hiçbir taahhüdünü hiçbir söylemini, hiç bir yaratmış olduğu Umut ışığına katılmıyor

Artık insanlarımız iktidar partisinin hiçbir taahhüdünü hiçbir söylemini, hiç bir yaratmış olduğu Umut ışığına katılmıyor. Çünkü 17 yıldır bu ülkeyi yönetenler şunu gösterdiler dış politikada, sağlıkta, ekonomide, eğitimde yapmak istedikleri bütün Politikalar gerçekliğini yitirmiş durumda, bu yüzden Türkiye'nin yeni bir birliğe beraberliğe ihtiyacı var. Bu halkın bir nefes alma ihtiyacı var, Ve bunun gerçekleşmesi içinde halkımızın partisine sahip çıkmasıyla mümkün olacağı kanaatindeyim.

Türkiye ya bu uçurumdan kurtulacak ya da uçurumdan düşecek

Muhalefetin bu kadar baskı altında olduğu, bertaraf edildiği bir dönemde bu seçim bizim için bir dönüm noktasıdır. Ve bu doğrultuda Türkiye ya bu uçurumdan kurtulacak ya da uçurumdan düşecek gibi öyle bir seçim dönemi yaşıyoruz ki, kimse kimseye selam veremez, Kimse kimseyle kucaklaşamaz oldu. ya kahramansın Yar Vatan hainisin, Böylesi bir kutuplaşmanın ortadan kaldırılmasının tek yolu bu seçimde halkımızın bu politikayı yürütenlere dur diyebilmesinden geçiyor.

Ağrı’da çok büyük bir farkla seçimi kazanacağımıza inanıyorum

Ben seçimin sağlıklı yürüyebilmesi için şunu söylüyorum, muhalefet üzerindeki bütün baskın kalkması gerekiyor. ve şu anda yapmış olduğumuz çalışmalarda açık söylüyorum muazzam bir halk desteğini gördük, bize karşı çok büyük bir halk desteği vardır. Ağrı’da çok büyük bir farkla seçimi kazanacağımıza inanıyorum. Şu anda karşı tarafta bir telaş oluşmuş durumdadır, Bu telaş da her geçen gün büyüyor burada basın aracılığı ile bizlere gönül vermiş Ağrı halkını saygı sevgi hürmetle selamlayarak bize vermiş oldukları desteklerden dolayı herkese ayrı ayrı teşekkürlerimi ileterek şunu belirtmek istiyorum. 31 Mart günü AĞRI YA-MEYE diyorum. Son olarak şunu da aktarmak istiyorum bütün bu değerlendirmemiz sadece Ağrı il merkezi için değildir 31 Mart günü Halkların demokratik Partisi Ağrı il ve ilçelerinde ezici bir oranla seçimi kazanacaktır. istisnai bir durum olsa bile belki bir ya da iki ilçede başka siyasi partiler alabilir ama Ağrı ilinde yerel seçimlerde iktidar partisi kaybeden taraf olacaktır.  Bütün basın mensuplarının ilgi alakasından dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Dedi



 



(Kaynak:http://agrihabertv.com/hdp-agri-da-basin-ile-bir-araya-geldi/6937/?fbclid=IwAR3d8J0Bj5JAqm0ukBjcH9eBdBzaMFU1JosBFjiBh44-MAythQRDjbCqGNc)

 
Editör: Haber Merkezi