ANTALYA -ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: HDP Antalya İl Örgütü, gözaltına alınan 4 partilinin bir an önce serbest bırakılmasını istedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Antalya İl Örgütü, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Parti Meclisi (PM) üyesi ve Tevgera Jinên Azad (TJA) aktivisti Hazal Taş ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) Parti Meclisi (PM) üyesi Ferit Yıldız ile HDP Antalya İl yöneticileri Değer Yorgun ve Osman Metindır'ın gözaltına alınmasını protesto etti. HDP Antalya İl Örgütü binasında yapılan açıklamaya çok sayıda partili katılırken, basın açıklaması metnini HDP Antalya İl Eşbaşkanı Muhsin Taşar okudu.

Partilerine dönük baskı ve saldırıların her geçen gün arttığına değinen Taşar, gözaltına alınanların biran önce serbest bırakılmasını istedi. Taşar, "Türkiye'de en etkili muhalefeti yürüten partimizin çalışmalarını haksız, hukuksuz uygulamalarla baskı altına alıp, çalışmalarını engellemeye çalışmak, partimizin demokrasi, adalet, barış mücadelesini ve azmini engelleyemeyecektir" dedi.
Editör: Haber Merkezi