BİTLİS-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ; Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bitlis il Başkanlığı, 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilecek yerel seçimler için start verdi.

HDP Eş Başkan Mehmet Şirin Gücüm yaptığı yazılı açıklamada, partisinin seçim startı verdiğini ifade ederek aday adaylarının dosyalarını kabul etmeye başladıklarını söyledi.

Yerel seçimlerin Bitlis halkı için hayırlı olmasını dileyen Gücüm, şöyle konuştu:

“2016 yılından sonra HDP belediyelerine kayyumlar atanmaya başlandı. 102 belediyemizden 95’ine kayyum atandı. Aslında bu kayyumlar, belediye ve bazı kurumlara atanmadı, doğrudan halkın iradesine atandı. Belediyeler dışında diğer kurumlara da atandı. Çünkü mevcut sistemin menfaatine ve çıkarına yaranmadıkları için bu kayyumlar atandı.

Biz bugün Bitlis’ten diyoruz ki, ‘Biz Bitlis’te iddialıyız, kazanacağız. 2014 yerel seçimde Halkın olan belediyeleri tekrar halka teslim edeceğiz. Bu haksızlıklara göz yummayacağız.” Ve yine Bitlis’te yaşayan bütün halklarımıza duyuruyoruz ve diyoruz ki ‘biz güçlüyüz, iddialıyız, biz tüm halkların partisiyiz. 2014 yerel seçimde Bitlis'te 12 Belediyenin 6'nı kazandık; Bitlis, Mutki, Norşîn, Hizan, Yolalan (Tatîk) ve Ovakışla (Pirxûz) kazandığımız belediyelerimizle birlikte,Tatvan, Ahlat, Aydınlar, Günkırı belediyeleri kazanma idaasındayız" dedi.

Güçüm; Bu nedenle yerel seçimlere çok güçlü girmemiz gerekiyor. Ülkemizin çıkar ve menfaatlerini gözlemlemeliyiz. Bitlis gerçekten bir belediyecilik istiyorlarsa biz HDP belediyeciliğine adayız, güçlüyüz ve kazanacağız. Tüm halkları HDP çatısı altında toplanmaya davet ediyorum. 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimler tüm Bitlis halkı için hayırlı olsun” dedi.
Editör: Haber Merkezi