DİYARBAKIR - Tutuklanan HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Mehmet Şerif Çamçı, siyasi faaliyetleri ve Sarmaşık Derneği’ndeki çalışmalardan suçlanıyor. HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Filiz Buluttekin, operasyonun yerel seçimlere dönük olduğunu belirterek, “Yerel seçimlere daha güçlü bir şekilde örgütlenerek gideceğiz” dedi.


Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan iki ayrı soruşturma kapsamında 9 Ekim sabahı 9 kentte siyasetçi ve gazetecilere yönelik operasyonlar kapsamında yaklaşık 200 adrese yapılan baskın sonucunda hakkında arama kararı bulunan 141 kişi gözaltına alındı. Aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Eşbaşkanı Mehmet Şerif Çamçı’nın da bulunduğu 25 kişi tutuklandı.


Çamçı, “Ezel” isimli gizli tanığın beyanları, siyasi parti faaliyetleri kapsamında katıldığı eylem ve etkinlikler, yaptığı basın açıklamaları, kurucusu olduğu 11 yıl boyunca yöneticilik ve genel başkanlığını yaptığı, yaklaşık 32 bin insana yardımda bulunan ve Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Sarmaşık Derneği’ndeki faaliyetleri, yaşanan çatışmalarda yaşamını yitiren PKK’lilerin cenaze törenlerine katıldığı gerekçesiyle cezaevine gönderildi.


ÇAMÇI’DAN MESAJ


HDP İl Eşbaşkanı Çamçı, tutuklanması ardından avukatları aracılığıyla mesaj gönderdi. Çamçı, partili arkadaşlarına şu mesajı gönderdi: “Tüm arkadaşlara tüm içtenliğimle merhaba. Artık bir gerekçeniz daha var, görev ve sorumluluklarınıza daha fazla sarılmak için... En kısa zamanda bir arada olma umuduyla tüm arkadaşları saygıyla selamlıyorum; başarılar diliyorum.”


‘OPERASYON HÜKÜMETİN NE KADAR SIKIŞTIĞINI GÖSTERDİ’


Eşbaşkanı tutuklanan HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Filiz Buluttekin, Çamçı ve diğer partililerin tutuklanmasını değerlendirdi. Diyarbakır merkezli operasyonunun 24 Haziran seçimlerinin başarısını elde eden partisinin üye ve yöneticilerine yönelik olduğunu belirterek, “Yerel seçimler atmosferinde böylesi bir operasyon, muhalefet yapan herkesi tutuklamayla, içi boş dosyalarla muhalefeti sindirmeye çalışıyor. Operasyon hükümetin ne kadar sıkıştığını ve çaresiz kaldığını bir kez daha gösterdi” diye konuştu.


‘YEREL SEÇİMLERE DAHA GÜÇLÜ GİDECEĞİZ’


Operasyonlar ve tutuklamalara rağmen yerel seçim hazırlıklarının sürdüğünü dile getiren Buluttekin, “Siyasi operasyonlarıyla bize geri adım attıramayacaklar. Çalışmalarımız devam edecek. Bir tek kişi dahi kalsa, yerel seçimlere örgütlenerek daha güçlü bir şekilde gideceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. AKP ve MHP faşizmi gerçekten operasyonlarla kaybediyor” dedi.


‘KAYYUM ATANAN BELEDİYELERİ GERİ ALACAĞIZ’ 


Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde yerel seçimlere ilişkin yaptığı konuşmada HDP’ye yönelik “Kayyum atarız” tehditlerini hatırlatan Buluttekin, “Biz buna müsaade etmeyeceğiz. Kayyum atanan belediyeleri geri alacağız. Biz halkların partisiyiz, halkların gücüyle belediyelerimizi geri alacağız. 24 Haziran seçimlerinde halkın desteğini gördük, yerel seçimlerde de bunun daha fazlasını alacağız” şeklinde konuştu. (kaynak: MA / Özgür Paksoy )
Editör: Haber Merkezi