DİYARBAKIR - HDP Diyarbakır milletvekili adayları, kentin Çermik, Çüngüş ve Ergani ilçelerinde etkinlikler düzenleyerek 20 Haziran'da İstasyon Meydanı'nda düzenlenecek mitinge çağrı yaptı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) heyeti Diyarbakır’ın Çermik, Çüngüş ve Ergani ilçelerinde parti örgütlerinde düzenlenen mitinge katıldı. HDP'liler her ilçede düzenledikleri miting sonrası 20 Haziran tarihinde Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda yapılacak, “Büyük HDP mitingine” çağrı yaptı. Çermikliler, heyeti ilçe girişinde halaylar ve zılgıtlar eşliğinde karşıladı. Ardından heyet mitingin yapıldığı seçim bürosu önüne konvoy eşliğinde geldi. Burada konuşan DBP il Eş Başkanı İbrahim Çiçek, Suruç’tan geldiğini orada bir katliam gerçekleştiğine dikkat çekti. Katliamın hesabının sorulacağını belirten Çiçek, Suruç ve katledilenlerin ailelerinin dimdik ayakta olduğunu kaydetti. Çiçek, 24 Haziran’da da Kürt halkının bir kez daha boyun eğmediğini göstereceğini söyledi.

'BAŞARACAĞIZ'

Çiçek ardından konuşan HDP Diyarbakır milletvekili adayı Mehmet Temizyüz, PKK Lideri Abdullah Öcalan'a yönelik tecridi eleştirerek sözlerine başladı. Temizyüz, “Sıkıyönetimle beraber belediyelerimize kayyım atadılar. Seçilmişlerimizi rehin aldılar. 24 Haziran’da seçime giderken ilk olarak işten atılan emekçilerin, rehin tutulan arkadaşlarımızın, belediyelerimizin hesabını soracağız. 24 Haziran sadece seçim değil varlık yokluk meselesidir. Ne olursa olsun başaracağız” dedi.

ÇÜNGÜŞ

Çermik ardından Çüngüş ilçesine geçen heyet, burada da büyük bir coşku ile karşılandı. Burada konuşan Ferda Fahrioğlu Akın, “Suruç’ta katliam yapıldı ve bunun amacı da provokasyondur. Biz tepkimizi sandıkta göstereceğiz. Bizim büyük bayramımız 24 Haziran gecesi olacaktır. Halkımız ne yıkılan kentlerini, ne şehitlerini unuttu. 16 yıldır iktidarda olanlar kandan besleniyor. Övündükleri tek şey insan katliamıdır. Türkiye’yi 16 yıl önce teslim ettiklerimiz şimdi ülkeyi bitme noktasına getirdi” sözlerini kullandı.

Her gün kadınların katledildiğine dikkat çeken Akın, kadınların tek katillerinin devlet olduğunu ve devletin kadınları katledenlerin sırtlarını sıvazladığını söyledi. Akın, “HDP kadın partisidir. Kadın katliamlarını çocuk istismarını durduracak tek parti HDP’dir” diyerek HDP’nin kadınlara yönelik yaklaşımını ve politikalarını anlattı.

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kahvehanelere bedava kek dağıtma vaadine değinen Akın, “Sen kimi kekliyorsun? Kimse artık sana kanmaz. Umudumuz için çocuklarımız için HDP’yi destekleyelim ve ülkeyi yokuşa sürenleri gönderelim” ifadelerini kullandı.

Yurttaşlar konuşma esnasında sık sık, “Direne direne kazanacağız”, “Katil Erdoğan”, “Jin jiyan azadi” ve “Be Serok jiyan nabe” ve “Kürdistan faşizme mezar olacak” sloganlarını attı.

ERGANİ

HDP heyeti son olarak Ergani ilçesinde yapılan seçim bürosu açılışına katıldı. Ergani girişinde yüzlerce kişi araç konvoyu ile heyeti karşılarken konvoy eşliğinde Yenişehir bürosu önüne gelinerek halaylar çekildi. Büro açılışı mitinge dönüşürken kitle sık sık, “Biji berxwedana Suruçe” sloganlarını attı. Açılış esnasında konuşan DBP Diyarbakır il Eşb

 Başkanı Naşide Toprak, AKP’nin kirli politikalarının devreye koyduğunu belirterek sandıklarda gereken cevabı verileceğini ifade etti. Naşide, “Taybet Anayı, katledilen bebekleri, insanımızı, Suruç’u unutmadan sandıklara gidelim” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından büyük coşkuyla seçim bürosu açılışı yapıldı. kaynak MA
Editör: Haber Merkezi