ANKARA-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: HDP 4'üncü Büyük Olağan Kongresi’ne 10 bin gencin katılmasını hedeflediklerini söyleyen Gençlik Meclisleri üyesi Betül Ünsal, “Gençleri kongremize ruh vermeye, ses vermeye çağırıyoruz” dedi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) 4’üncü Büyük Olağan Kongresi’ne yönelik çalışmalarını sürdürürken, partinin Gençlik Meclisleri de yeni dönemde yol ve yöntemlerine dair çalışmalarını örgütlüyor.


Kongre öncesi 12 Ocak’ta 2’inci Genel Konferansı’nı gerçekleştiren Gençlik Meclisi, bir dizi kararla kongreye hazırlanıyor. HDP Parti Meclisi (PM) ve Gençlik Meclisi Üyesi Betül Ünsal, yeni dönemde HDP Gençlik Meclisi’nin konferans kararlarını ve kongre çalışmalarına dair Mezopotamya Ajansı’na (MA) konuştu.


Ünsal, Gençlik Meclisi’nin kongre öncesi tüm bölgelerde bir dizi toplantılar aldıklarını ve toplantılar sonucunda gerçekleşen konferanslarda yeni yol ve yöntemler belirlediklerini söyledi. Kapitalist sistemde en fazla gençliğin ve genç kadınların saldırılara maruz kaldığını dile getiren Ünsal, gerçekleştirdikleri toplantılarda “Gençliğin temel sorunları nedir?” ve “Gençlik Meclisleri olarak neler yapabiliriz?“ sorularına cevap arındığını kaydetti.


GENÇ KADIN MECLİSLERİNİN ÖRGÜTLENDİRİLMESİ


HDP Genç Kadın Meclis’lerinin örgütlenmesi yönünde karar alındığını aktaran Ünsal, özellikle taciz ve tecavüzün arttığı bir dönemde genç kadınların renginin HDP içerisinde yeterince yansıtılmadığına dair tespitler yapıldığını belirtti. Bunun için önemli gündemlerinden birinin genç kadınları örgütleyerek, genç kadın renginin de HDP’de yer almasını sağlamak olduğunun altını çizdi.


Türkiye ve dünyada kapitalist sistemin en fazla yansımasının ekonomik kriz olduğuna dikkat çeken Ünsal, “Bir bütünen savaşa dair bir bütçe ayrıldığını görüyoruz. Bunlardan en fazla emekçi ve üniversiteli gençlik mağdur ediliyor. HDP Gençlik Meclisi olarak, kongreyle birlikte alternatif üretim çalışmaları ve bilinçlendirilmesi yönünde bir karar aldık ve uygulamaya koyacağız” dedi.


‘BİRLEŞİK GENÇLİK MECLİSLERİNİ ÖRGÜTLEYECEĞİZ’


AKP-MHP iktidarına karşı ortak mücadelenin partisinin yeni dönemin en önemli kararlarından biri olduğunu vurgulayan Ünsal, Gençlik Meclislerinin de bu temelde ‘Birleşik Gençlik Meclisi’ çalışmaları yürüteceklerini ifade etti. Ünsal, “Birlikte mücadelenin mahallede, sokakta, üniversitelerde örülmesine dönük kararlar alındı. Buna dönük birçok gençlik örgütünün yer aldığı Birleşik Gençlik Meclisi’ne dair ilan gerçekleştirilecek” diye belirtti.


‘HDP FİKRİYATININ GENÇLİĞİNİ ÖRGÜTLEYECEĞİZ’


HDP Gençlik Meclisi olarak bir diğer özeleştiri konularının da gençlik yapısında istenilen genişlemenin olmamasına yönelik olduğunu dile getiren Ünsal, şöyle devam etti: “Artık HDP fikriyatıyla yol alan ve kadrolarının oluştuğu bir gençlik meclisi örgütleyeceğiz. HDP kadrolarının oluşturulmasına dönük bir çalışmaya yoğunlaşacağız. HDP gençlik kadrolarının yaratıldığı, HDP fikriyatının gençlik ruhunu oluşturacak bir genişlemeye yönelik bir yapı ve eş sözcülerini belirlemeye dönük bir karar aldık.”


Ünsal, Gençlik Meclisi’nin yeni dönem planlamasında Türkiye halklarına uygulanan tecride dair de mücadele kararlılığında olduklarını vurguladı. PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin bir bütünen topluma uygulandığını ve bunun da daha fazla baskı, asimilasyon, ekonomik kriz olarak topluma yansıdığına işaret etti. Ünsal, gençlerin tecride karşı aktif mücadele hattı öreceklerini söyledi.


‘RUH VERMEYE ÇAĞIRIYORUZ’


Ünsal, Gençlik Meclisi’nin partinin 23 Şubat’ta gerçekleştireceği 4’üncü Büyük Olağan Kongresi’ne de seferlik ruhuyla hazırlandıklarını belirterek, “Kongreye 30 bin kişinin katılımı hedefleniyor. Bizde HDP Gençlik Meclisleri olarak kongreye 10 bin gencin katılması yönünde bir kararlılıkla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kadar baskıya karşı, kongreden alacağımız coşkuyla alanlara döneceğiz. Sürecin daha da sertleşeceği, derinleşeceği bir dönemde özellikle bu kongremiz devrimci bir çıkış olacaktır. Bu ruhla alanlarda çalışmalarımızı örgütlediğimiz, sürecin bütün öncülüğünü gençliğin yürüteceği bir süreç olarak örgütlüyoruz” diye konuştu.


Ünsal, “Gençleri kongremize ruh vermeye, ses vermeye çağırıyoruz” çağrısı yaptı.


( Kaynak: MA / Berivan Altan)
Editör: Haber Merkezi