-Ben Omer Faruk Gergerlioglu aslen Sanliurfa liyim. Bursa Anadolu Imam Hatip Lisesinden muzun oldum sonrasinda Anadolu universitesin TIP tahsilatini tamamladim. 28 yildir ulkemizin cesitli illerinde dokturluk yaptim, bunun 17 yilini Kocaeli de icra ettim. Bunun yani sira insan haklari alaninda da aktif olarak calistim. Basortu yasagi zulmune ve diger butun haksizliklara karsi her alanda mucadele ettim. 2003 yilinda MazlumDer Kocaeli Sube Baskanligi ni ustlendim sonrasinda arkadaslarimiz MazlumDer Genel Baskanligi gorevini uygunu gorduler. 2006-2010 yillari arasi Mazlumder Genel Baskanlik donemimde Turkiyedeki butun hak ihlallerine karsi cinsiyet mesrep inanc farkina bakmaksizin mazlumun yanindan olduk, haklarini savunduk.

-Basta Kurt sorunu ve basortusu zulmu olmak uzere her alanda yuruttugumuz insan haklari savunuculugu bize bir mucadele azmi verdi. Ulkedeki neredeyse butun sorunlara vakif olduk muzdarip olmus her kesimi dinledik. Artik sorunlari temelinden cozmenin vaktidir diye dusunuyorum. Bu ulke daha fazla hak ihlalini ve adaletsizligi kaldiramaz. Turkiye artik herhangi bir insan hakki ihlaline mahal vermeyecek yeni bir anayasaya sahip olmali. Sorunlari biliyoruz, sorunlarin icinden geliyoruz. Cozum icin de soyleyecek sozumuz var elbette bu amacla cozum sureclerine katkida bulunmak istedik. Tabi halkimizin ve ulkemizin barisina ve refahina ozlemimiz var. Yeni Turkiye de 'Yeni Yasami' kurmak icin boyle bir karar aldim. Halkimiza saglik ve insan haklari alaninda yaptigimiz hizmetten sonra insallah meclis temsiliyeti ile siyaset alaninda da hizmet edecegiz.
3 -) Calismalara etkin hizli ve kararli bir sekilde basladik 26 mayis aday toplantisindan hemen sonra durdurak bilmeden calisiyoruz. Kocaeli genis bir alan ve sadece bir secim bolgesinden olusuyor. Yogun bir nufusa sahip secmen kitlemizin ve hitap alanimizin ciddi anlamda bulundugu bir ilimizdir. Kisitli imkanlar ve malum devlet-mahalle baskisi altinda yuruttugumuz secim calismalarindan maksimum verimi almaya calisiyoruz. Il ve ilce orgutlerimiz, secim komisyonlarimiz gercekten buyuk bir istek ve inancla calisiyorlar. Sabahtan baslayip sahurlara kadar varan bir secim calismasi icerisindeyiz. Butun Kocaeli halkina ulasmak icin elimizden gelenin en iyisini yapiyoruz ev ev sokak sokak halkimizla bir araya gelme heyecani ile kosturuyoruz. Ramazan sartlari en ucra yerdeki halkimiza ulasmak icin de gayret ediyoruz. Onlardan aldigimiz pozitif enerji guler yuz dua ve temenni butun yorgunlugumuzu aliyor.
3-) Esnaf ziyaretleri, dernek ve kahve toplantilarimiz cok verimli geciyor. Halkimizin sahsima ve partimiz HDP ye olumlu yaklasimi beklentimizin ustunde. Bildiginiz gibi AKP iktidari siyasi alanda sozumuzle yarisamadigi icin mucadeleyi kirli bir alana cekiyor. Ozellikle medya ve ideolojik aygitlari ile partimize yonelik algi olusturuyor. HDP uzerinde tamamen bir seytanlastirma projesi gelistirmeye caliiyor buna karsi cikan herkes te cok basit bir sekilde Teror yaftasi ile karsilasabiliyor. Ozellikle ulkedeki catisma durumundan olumlerden vazife cikarmak adina par…
[19:58, 6.6.2018] Ö Faruk Gergerlioglu: 4. Siyaset gecmisim yok, hep sivil toplumda aktiftim
[19:59, 6.6.2018] Ö Faruk Gergerlioglu: 5-) Siyasetten ziyade dolu dolu gecen bir sivil toplum gecmisimiz oldu. Ozellikle insan haklari alaninda halklarimizin haklarini ve ozgurluklerini savunduk. Belirttigim gibi daha once Mazlum-Der de gorevlerimiz oldu. Bunun yaninda Hak ve Adalet Platformunda yer aldim. Ayrica ulkemizin temel meselelerine yonelik tespit ve cozum calimalarimiz oldu. Bu calismalar ulusal ve uluslarasi platformlarda yayinlandi. Hak arayisciligi hak savunuculugu israrimizi mecliste de etkili bir sekilde surdurmeyi uygun gordum. Bu vesile ile programina, paradigmasina guvendigim ve samimiyetine kanaat getirdigim Halklarin Demokratik Partisinden aday oldum. Daha once dogrudan olmasa da dolayli olarak siyasete dahiliyetimiz olmustur. Zulme karsi direnmek ayni zamanda siyasi bir iradedir zalime karsi mazlumu savunmak yine bir ahlaki siyasi durusa tekabul ediyor. Ama herhangi bir siyasi kurum icerisinde bulunmadim. AKP zulme ugradiginda AKP nin haklarini savunduk. Bir zamanlar AKP nin kapatilmasi gundemde iken bunu simdiki AKP lilerden daha cok reddettik. Yine Cumhurbaskani esinin basortusu polemiginde yine hakki savunduk. Cunku ilkelerimiz bunu gerektiriyor. Dun mazlum oldugu icin savunduklarimiz bugun zalim olduklarinda karsilarinda durduk. Ilkelerimizden vazgecmedigimiz icin bugun HDP catisi altinndayiz.
[19:59, 6.6.2018] Ö Faruk Gergerlioglu: Cumhurbaskani adayimiz sayin Selahattin Demirtas dahil binlerce HDP li yonetici mesnetsiz iddialar ile cezaevinde tutuluyor. Bun en buyuk amacinin HDP yi siyaset sahasindan uzak tutmak oldugunu biliyoruz. Sivili siyasi bir partinin uyelerini PKK kapsaminda yargilamaya zorluyorlar. Hukukun tek adamin iki dudagi arasina baktigi bir durum icerisindeyiz. Onun talimat vermesi veya hedef gostermesi yeterli. Oyle bir durum olmus ki hakimler ve savcilar HDP lilere hukuksuzluk yapmakla prim kazanmaya calisiyor adeta birbirileriyle yarisiyorlar. Kimse bize teror edebiyati ile yaklasmasin biz cezaevindeki butun HDP li yoneticilerin siyasi tutsak olduklarini biliyoruz dusunceleri yargilanmak isteniyor. Bunun yaninda iktidarin meclisi yani halkin iradesinden olusan yasama organini islevsizlestirmeye calistigina sahit oluyoruz. Meclisin tamamen tiyatral bir alan olmasini istiyorlar. Bu durumda AKP nin meclis temsiliyetini olabildigince azaltmak gerekecek. Cunku hic bir AKP li insiyatif dahi alamiyor akil almaz kararlara karsi AKP icinden tek bir ses cikmiyor. Hepsi tek adam karsisinda egilip buzulmus. Muhaleferin ulkenin ve halkin yararini esas alan tum onergeler AKP oylari ile reddediliyor. Biz bu secimde muhalefetin meclis cogunlunu alabilecegini tahmin ediyoruz. Tabi bunun mutlak yolu HDP nin baraji asmasindan geciyor. HDP yi baraj altinda birakma gayretine muhalefetin de uymasi fecaat olacaktir. Dusunsenize HDP nin baraj altinda kalmasi 70-80 milletvekili sandalyesi direk AKP ye gecer. HDP nin olmadigi bir meclis aritmetigi bu ulkeye cok buyuk felaketler getirecektir. HDP nin mecliste her zaman halkin sesi oldular. Biz de mecliste bulunursak ayni sekilde halkin sesi olacagiz.
[19:59, 6.6.2018] Ö Faruk Gergerlioglu: Suphesiz AKP nin mesruiyet krizi yasadigi ve MHP nin gunden gune tukendigi bir surec yasiyoruz. Ekoniminin kriz noktasina gelmesi ile toplumdaki degisim arzusu artiyor. Bunu olabilecek en erken yerden kesmek adina AKP-MHP ittifaki bir baskin secim karari aldilar. Kendileri de zaten secimin olagan tarihini gorememe tehlikesini gorduler ve bu yuzden seecimleri erkene aldilar. Ne yazik ki muhalif kesimler uzerinden baski sureci devam ediyor. Iktidar yanlisi olmayan her kesim 'hukuk' gazabina ugruyor. Ulkedeki demokrasi sorunu yabanci yatirimcilari ve turizm soktorunu endiselendiriyor. Ayni zamanda bilincsiz uretim ithalat-ihracat dengemizi sarsiyor. Nihayetinde para nirimimizin dolar ve euro basta olmak uzere diger butun birimler nezdinde deger kaybediyor. Dolarin ve Euronun TL karsinda bu kadar deger kazanmis olmasinin krizden baska bir izahi yoktur. Ama maalesef iktidar medya organlariyla bunu bir sekilde golgelemeye calisiyor sokakta hangi yurttasa dokunsan bin ah isitiyorsun ama medyada sanki avrupa standartlarinda refah varmis gibi gosteriliyor. Son 3 yil icerisindeki hazine rezervlerinin durumu ic ve dis borclarin durumu icler acisi. Turkiye gittikce borclaniyor ve buna faizler de ekleniyor. Kamu hizmeti saglayan devlet kurumlarimiz birer birer ozellestiriliyor, fabrikalarimiz satiliyor, arazilerimiz yabanci sermayeye satiliyor. Yani kamunun butun kaynaklari gunden gune elden cikariliyor. Ne yazik ki ekonomik anlamda kotu bir tablo var karsimizda ve bunun faturasini halk karsiliyor halklarin yasami etkileniyor. Sokakta umdugunu bulamaya AKP iktidari ne yazik ki yine yine bilindik yontemlere basvuruyor. Kandile hareket, Afrin ve Munbic konularinin gundemde tutulma zamanlamasi manidardir. Kan ve goz yasindan insanlara zulum uygulamaktan medet umacak duruma gelmek ne kadar da aci bir vaziyettir. Ayni zamanda Suriye politikasinda umdugunu bulamayan AKP iktidari yeni pozisyonunu olusturmak icin de secimi bekliyor. Ilkesiz bir dis siyasetin kacinilmazidir bu ilkeli bir durusunuz yoksa her ihtimalde kaybedersiniz. Avrupa ile iliskilerimizin durumu ortada mafyatik tavirlar sokmez bu alanda iste boyle yanliz kalirsiniz. Bu oyle onurlu bir yanlizlik da degil ilkesizligin getirdigi yanlizliktir. Secime malzeme etmek icin satasacak ulke ariyorlar tabiri caizse. MHP ile ittifakindan ve soylemlerine bakacak olursak AKP Kurt sorununu cozumsuz birakma niyetindedir. Kurtlere tamamen stratebjik bir yaklasim var samimiyet goremiyoruz. Bir yandan milliyetci oylar icin yurtici yurtdisi Kurtlere saldiracaksin diger yandan fini hamaset ile Kurtlerden oy istiyorsunuz. Halklarimiz artik bunlara karsi daha bilinclidir.
[19:59, 6.6.2018] Ö Faruk Gergerlioglu: Ulkemizin 24 Haziranda tek adam rejiminden ve AKP iktidarindan kurtulma sansi oldukca yuksek. AKP icerisindeki cozulmeden de bunu anlayabiliyoruz. MHP nin degnekligi bile kurtaramayabilir. Biz hep sokakta halkin icindeyiz ve bunu goruyoruz. Ama sunu mutlaka belirtmek gerekir, AKP den kurtulmanin yolu HDP yi desteklemekten gecer. HDP nin baraj altinda kaldigi her senaryo AKP nin meclis cogunlugu olusturmasi anlamina geliyor. Bu vesileyle yine tum kesimlere HDP ye sandikta destek vermeye cagrisi yapiyorum. Baskanlik ve meclis secimlerini AKP-MHP ittifaki kazansa bile artik bu ulkenin bunyesi kaldirmaz. Cunku bu zihniyetle ulke yonetilemiyor bunu bu surecte tum yonleriyle goruyoruz.
[20:01, 6.6.2018] Ö Faruk Gergerlioglu: Iktidarin HDP ye bu denli saldirmasinin nedenlerinden biri de HDP nin en ciddi alternatifi sunmasidir. Yasamin her alani icin soyleyecek sozu olan ve her turlu gorevi ustlenebilecek HDP kadrolari var. HDP bugun hukumette yer alma ve yasama organini en iyi sekilde isletebilecek bir olgunluga sahip. Zaten hedefimiz de AKP iktidarini HDP ile halklarin iktidarini tesis etmektir.
[20:01, 6.6.2018] Ö Faruk Gergerlioglu: 7 Haziran da bir vekil cikrattik 1 Kasimin baski surecinde yine 65 bine yakin oy aldik 24 Haziranda en az bir vekil cikarma hedefi ile calisiyoruz. Benim Kocaeli de 17 sene saglik hizmeti vermem ayrica buradaki insan haklari alanindaki calismalarimiz Kocaeli halki tarafindan biliniyor. Kocaeli sorunlarini en iyi bilen adaylardan biriyim, buradaki sorunlar hakkinda daha once hazirladigimiz raporlar da oldu. Bunun yaninda AKP nin Kurtleri kendi icinde kizistirma siyaseti burada da uygulaniyor. Fakat Kocaeli halki partimize guzel bir teveccuh gosyeriyor. Kocaeli de sandalye sayisi 13 e cikti ama bunun bize bir avantaji olmuyor cunku ittifak yasasi ittifak kuran partilere fayda sagliyor. Secimlere herhangi bir ittifaka dahil olmadan tek basimiza giriyoruz ama her kesimden destek alacagimiz kanisindayim. 7 hazirandaki oy orani ile bir milletvekili cikarabiliyoruz ama hedefimiz bunun ustune daha fazlasini koyabilmektir. 16 Nisan referandum seciminde yapilanlara ve SECSIS te herhangi bir oynamaya izin vermezsek hedefimize ulasacagimizi dusunuyorum.
Editör: Haber Merkezi