URFA- HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’ın katılımıyla "Şimdi Adalet Zamanı" şiarıyla HDP Urfa İl binası önünde halk buluşması gerçekleştirilecek.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa İl Örgütü'nün "Şimdi Adalet Zamanı" şiarıyla önce Suruç'ta sonra da Urfa merkez Halepli Bahçe'de yapmak istediği mitinge izin verilmedi. Gösterilen alanı uygun görmeyen parti yönetimi, mitingi partinin il binasının önünde halk buluşmasına çevirdi. Yarın saat 12.00'de yapılacak olan buluşmaya Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanları Keskin Bayındır ve Saliha Aydeniz, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ve bölge milletvekilleri katılacak.

Yapılacak olan halk buluşması için HDP'li vekiller Ömer Faruk Gergerlioğlu, Nimetullah Erdoğmuş, Nusrettin Maçin, Ayşe Sürücü ve Pero Dündar il binasından Yıldız Meydanı'na kadar esnaf ziyaretinde bulundu. Ziyaret esnasında HDP'li Gergerlioğlu esnafın sorunlarını dinledi. Esnaf "Doğu'yu soran yok. AKP halkın içine çıkamıyor. Artık bittiler" dedi.Gergerlioğlu engelli bireylerle de sohbet etti. Bir engelli yurttaş HDP'li vekile Urfa yollarında hareket edemediklerini, kendilerinin hiçbir sorununun çözülmediğini söyledi.

Ziyaret esnasında AKP'li olduğunu söyleyen yurttaşların Gergerlioğlu'nu dik duruşundan dolayı kutlaması ise dikkat çekti. Esnaf ziyareti yapan vekiller halkı buluşmaya davet etti.

HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun ise Suruç ilçesinde esnaf ve halk ziyareti gerçekleştirerek sorunları dinlerken, HDP'li Murat Sarısaç Viranşehir, İmam Taşçıer ise Siverek'te halkla bir araya gelerek yurttaşları halk buluşmasına davet etti. ( Kaynak: MA )

Editör: Haber Merkezi