İZMİR – HDP İzmir İl Örgütü’nü ziyaret edip, partililere başsağlığı dileyen EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, “Sıkılan kurşunlar hepimizedir. Sadece HDP'ye dönük almıyoruz, işçi sınıfına, demokrasiye, halklaradır” dedi.

Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz ve beraberindeki heyet, gerçekleştirilen silahlı saldırı sonucu parti çalışanı Deniz Poyraz’ın yaşamını yitirdiği HDP İzmir İl Örgütü’nü ziyaret etti.

‘SALDIRI SADECE HDP'YE DEĞİL’

Partililere başsağlığı dileklerini ileten EMEP Genel Başkanı Akdeniz, "Deniz Poyraz kardeşimizin acısını paylaşıyoruz. Tıpkı 49 yıl önce Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idam sehpasına giderken söylediği ‘Yaşasın Türk ve Kürt halkının kardeşliği’ sözü, onda vücut bulmuş. 6 kurşunun öldüremediği bir gençtir Deniz kardeşimiz. Sıkılan kurşunlar hepimizedir. Sadece HDP'ye dönük almıyoruz, işçi sınıfına, demokrasiye, halklaradır” dedi.

Bu filmi daha önce 7 Haziran-1 Kasım sürecinde gördüklerini ifade eden Akdeniz, sözlerini şöyle sürdürdü: “4 ayaklı minarenin baş ucunda öldürülen Tahir Elçi'nin şahsında gördük, Uğur Mumcu şahsında gördük. Kılıçdaroğlu ve 

Akşener'e linç girişimlerinde gördük. Bütün Türkiye halkları kendine yapılmış gördü ve bu katliamı gerçekleştirmek isteyenler en azından şimdilik emellerine ulaşamadı. Biz bir arada demokrasi mücadelemizi yükseltmek için el ele vereceğiz."

EMEP Genel Başkanı, gerçekleşen saldırı sonrasında kimi isimler ve çevrelerce yapılan  “provokasyona gelmeyin" söylemleri üzerinde de durdu. Akdeniz, "Elbette gelmeyelim ama bu teslim olmak değil. Biz bir şey yapmasak da siz yapmasanız da zaten devam ediyor. Siyasi cinayetlerinin olmadığı demokratik bir ülkede, bağımsız bir ülkede hep beraber yaşamak için biz sokakta, mücadelede barışın, demokrasinin sesini hep birlikte yükselteceğiz. Bir kez daha bu alçakça saldırıyı kınıyoruz. Başsağlığı diliyoruz ailesine ve HDP'ye. Denizin anısını demokrasi, özgürlük, eşitlik ve barış mücadelesinde yükselteceğimize söz veriyoruz" diye konuştu.

BAYDUR: BU SALDIRI TÜM MUHALİFLERE 

HDP İl Eşbaşkanı Kadir Baydur ise, konuşmasında "Bugün tam da dayanışmaya ihtiyaç duyulan bir zaman. Bu saldırı sadece HDP'ye yönelik değil. Başta HDP olmak üzere bütün muhalif kesimlere saldırıdır” dedi.

Saldırının çok açık bir şekilde organize bir saldırı olduğunu vurgulayan Baydur, “Hükümetin söylemlerinden bağımsız değil. Umarız ki son olur ve son olması bu saldırıya yönelik tepkilerle püskürtürüz" ifadelerini kullandı.

CHP milletvekilleri Orhan Sarıbal ve Sezgin Tanrıkulu ile Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş da HDP’ye ziyaretlerde bulundu. 

(MA)

Editör: Haber Merkezi