BATMAN / DİYARBAKIR-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ:  HDP’li Batman, Silvan, Lice ve Ergani belediye eşbaşkanları görevden alınarak yerlerine kayyım atanırken, belediye eşbaşkanları da evleri basılarak gözaltına alındı.


Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetiminde bulunan Batman, Silvan, Lice ve Ergani belediyelerine İçişleri Bakanlığı’nın kararıyla kayyım atandı. Belediye binaları sabah saatlerinde polislerce ablukaya alınırken, belediyelerin önündeki caddeler trafiğe kapatıldı, belediyelere giden personeller de binalara alınmayarak evlerine gönderildi.


Belediyelere kayyım atamalarıyla birlikte belediye eşbaşkanlarının da evlerine baskınlar düzenlendi. Alınan bilgilere göre, şimdiye kadar evlerine baskın yapılan belediye eşbaşkanlarından Silvan Belediye Eşbaşkanı Naşide Toprak ve Ergani Belediye Eşbaşkanı Ahmet Kaya gözaltına alındı.


65 BELEDİYEDEN 36'SINA KAYYIM


HDP, 31 Mart yerel seçimlerinde 3 büyükşehir, 5 il, 45 ilçe ve 12 belde olmak üzere toplam 65 belediye kazanmıştı. Son kayyım atamalarıyla partinin 3 büyükşehir, 1 il, 29 ilçe ve 3 belde belediyesine kayyım atanmış oldu.


Ayrıntılar geliyor...
Editör: Haber Merkezi