DİYARBAKIR-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ;  Kayapınar Belediyesi hizmet binası, “Uyuşturucu” ihbarı gerekçesiyle yüzlerce polis tarafından basılarak, saatlerce arama yapıldı. Baskının hukuki olmadığını belirten Belediye Eşbaşkanı Keziban Yılmaz, “Escobar baskınına bu kadar polis gitmedi” dedi.


MA'nın haberine göre; Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinin Gaziler semtinde bulunan Kayapınar Belediyesi hizmet binası, “Uyuşturucu” ihbarı gerekçe gösterilerek yüzlerce polis tarafından basıldı. Belediyenin bulunduğu Peyas Mahallesi TOMA, zırhlı araçlar ve yüzlerce polisle abluka altına alınırken, Narkotik Şube Müdürlüğü polisleri saat 17.45’te belediye binasını bastı. Giriş çıkışlara izin vermeyen polis, binanın Başkanlık katında bulunan lavabolarda arama yaptı. Kimi kapıları kıran polis, daha sonra diğer katlara geçti. Aramalar devam ederken, polislerin arama izninin olmadığı öğrenildi. Bunun üzerine aramaları sürdüren polis, savcılık izni getirerek aramaları sürdürdü.


Baskın üzerine HDP Milletvekilleri Saliha Aydeniz ve Remziye Tosun ile birlikte HDP Demokratik Yerel Yönetimler Birliği üyeleri, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı ve ilçe belediye eşbaşkanları belediye binasına geldi.


TEM POLİSLERİ DE ARAMAYA DAHİL OLDU


Narkotik ekiplerinin aramaları devam ederken, aramalara Terörle Mücadele (TEM) ve Güvenlik Şube Müdürlüğü’ne bağlı polislerde katıldı. Uzun süren aramalar ardından polis tutanak tutarak belediyeden ayrıldı. Ancak belediye binasının çevresindeki polislerin bekleyişi devam ediyor.


‘ESCOBAR BASKININA BU KADAR POLİS GİTMEDİ’


Yapılan aramalar ardından Kayapınar Belediyesi Eşbaşkanları Keziban Yılmaz ve Davut Keser, kendisiyle dayanışmak amacıyla belediyede bulunan HDP’lilerle birlikte açıklamada bulundu. Açıklamada konuşan Eşbaşkan Keziban Yılmaz, belediyenin kamu kurumu olduğunu ve asılsız ihbar sonucunda yapılan baskınla birlikte aramaların hukuki olmadığını belirterek, İstanbul Küçükçekmece’de yapılan uyuşturucu operasyonunu hatırlatarak, “Escobar baskınına bu kadar polis gitmedi” dedi.


‘CİDDİ OYUNLAR OYNANIYOR’


31 Mart yerel seçimleri ardından HDP’li belediyelere yönelik baskılara dikkat çeken Yılmaz, “A Haber gibi yandaş medyanın geçmiş olduğu haberleri bir araya getirdiğimizde, Kayapınar Belediyesi üzerinde ciddi oyunların oynandığının farkındayız. Bugüne kadar yaptığımız bütün çalışmalar ve faaliyetlerimizle ilgili bütün tasarruf hakkımız farklı şekilde lanse edildiği, tüm kamuoyu tarafından bilinmektedir” diye konuştu.


KURUMLARIMIZIN İTİBARINI ZEDELEMEYE DÖNÜKTÜR


Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı, “Halk iradesinin yeniden tesis edildiği bu tür kamusal alanlara dönük, güvenlik aygıtınca bu tür tasavvufların uygulanması hukuk dışıdır. Her ihbar gerekçe gösterilerek, mesai saati bittikten sonra baskın verir gibi bu tür kurumlara girilmesi, kurumlarımızın kamuoyundaki itibarını zedelemeye dönüktür. Tacizlerdir” ifadelerini kullandı.


‘KAYYUMLAR DÖNEMİNDE YAPILMALIYDI’ 


“Belediyelere bir işlem yapılacaksa kayyumlar döneminde yapılmalıydı” diyerek devam eden Mızraklı, “Talan, hırsızlık ve israf varken bunlar yapılmalıydı. Buradaki bütün arkadaşlarımız bütün meclis ve çalışanlarıyla beraber, halkın hak ve çıkarlarını gözeterek çalışıyorlar. Arkadaşlarımız halkla beraber karar vererek, bu kararları yürürlüğe sokan, halk iradesine yaslanarak burada bulunan kişilerdir. Bir hukuk varsa bugün işliyor. Dolayısıyla bu türden tacizkar uygulamaları, asayiş uygulaması olarak görmek mümkün değildir” dedi.


Yapılan ihbarı “Gülünç” olarak değerlendiren Mızraklı, yapılan baskınla ilişkin suç duyurunda bulunacaklarını söyledi.


Açıklama ardından HDP’liler belediye binasından ayrıldı.

Editör: Haber Merkezi