MARDİNÖTEKİLERİN GÜNDEMİ;  Kızıltepe Belediyesi kayyumunun “Hanımeli Kadın Merkezi” olarak değiştirdiği “Nuda Kadın Merkezi”nin ismi ikinci kez iade edildi. Belediye Meclisi’nin daha önce aldığı kararı, kaymakam “uygun” görmemişti.


MA'nın haberine göre; Mardin’in Kızıltepe Belediyesi Meclisi’nin 2019 Ağustos ayı olağan toplantısının üçüncü birleşimi Meclis Toplantı Salonu’nda devam etti. Kızıltepe Belediyesi Eşbaşkanı Nilüfer Elik Yılmaz’ın başkanlık ettiği toplantıda, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Figen Altındağ, Kızıltepe Belediyesi Eş Başkanı Zeyni İpek ve belediye meclis üyeleri hazır bulundu.


Yoklama ardından başlayan Meclis toplantısında Kızıltepe Belediye Meclisi’nin 12 Haziran günü gerçekleştirdiği toplantıda Tepebaşı Mahallesinde bulunan “Hanımeli Kadın Merkezi” isimli kadın merkezinin adının “Nuda Kadın Merkezi” olarak değiştirilmesini yeniden ele aldı. Hanımeli Kadın Merkezi’nin ismi bir kez daha Nuda Kadın Merkezi olarak değiştirilmesi Meclis’te oy çokluğuyla kabul edildi.


Toplantıda, Atatürk ve Fırat mahallelerinde bulunan taziye evlerine ve PTT Caddesindeki parka isim verilmesi ise komisyona sevk edildi. Meclis toplantısı bir sonraki birleşimde görüşülmek üzere sona erdi.


NE OLMUŞTU?


Kızıltepe Belediyesi’ne atanan kayyum sonrasında “Nuda Kadın Merkezi”nin ismi “Hanımeli Kadın Merkezi” olarak değiştirilmişti. Kızıltepe Belediyesi’nin 12 Haziran’da gerçekleştirdiği Meclis toplantısında “Hanımeli” isminin “Nuda” olarak değiştirilmesi oy çokluğuyla kabul edilmişti. Kararın yazılı olarak Kızıltepe Kaymakamlığı’na bildirilmesi ardından kaymakamlık konuyla ilgili yazdığı yazıda kamu yararı görülmediği gerekçesiyle isim değişikliğini uygun görmedi.
Editör: Haber Merkezi