ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ/ŞIRNAK - AKP'nin geleceğinin tehlikede olduğunu bildiği için partilerini hedefe koyduğuna dikkat çeken HDP Şırnak Milletvekili Hasan Özgüneş, Erdoğan'ın "gidin" sözlerine, "Bu ülkeyi terk etmesi gereken birileri varsa o da Erdoğan, Bahçeli ve onların faşizmine destek verenlerdir" şeklinde cevap verdi.
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, partisinin mitinglerinde, “Bizim ülkemizde Kürdistan diye bir bölge yok. İstiyorsanız Kuzey Irak'ta Kürdistan var. Defolun oraya gidin" sözleriyle Halkların Demokratik Partisi'ni (HDP) hedef alması tepkilere neden oldu. Aynı zamanda tarihçi olan HDP Şırnak Milletvekili Hasan Özgüneş, Erdoğan'ın açıklamalarını değerlendirdi.

 
'KÜRT DÜŞMANLIĞI ÜZERİNDEN HDP'Yİ HEDEF ALIYORLAR'


AKP'nin MHP ile ittifak kurarak, milliyetçilik ve ırkçılığı ilerletmeyi amaçladığını kaydeden Özgüneş, AKP'nin iktidarını kaybetmekten korktuğu ve geleceğinin tehlikede olduğunu bildiği için partilerini hedefe koyduğuna dikkat çekti. HDP'nin ayrılıkçı bir parti gibi gösterilerek düşmanlaştırılmak istendiğine vurgu yapan Özgüneş, "HDP'nin, hukuk, demokrasi, kadın hakları, adalet, barış ve tüm sorunların çözümünü istemesi hesaplarına gelmiyor. Bundan kaynaklı Kürt düşmanlığı üzerinden HDP'yi hedef alıyorlar" değerlendirmesinde bulundu.

 
'KÜRTLER SÜMERLERDEN BU YANA BURADA YAŞIYOR'


Erdoğan'ın 2013 yılında yaptığı "Kürdistan" açıklamalarını hatırlatan Özgüneş, "Şimdi ırkçıları ve milliyetçileri etraflarında toplamak istiyorlar. Kendilerini ve tarihi inkar ediyorlar. Aslında cevap vermeye bile gerek yok. Ancak hakikatin bilinmesi için; Sümerlerden bugüne kadar Kürtler burada yaşıyor ve Kürdistan var. Bizim ülkemizden gitmemizi istiyorlar. Bu ülkeyi terk etmesi gereken birileri varsa o da Erdoğan, Bahçeli ve onların faşizmine destek verenlerdir. Kürtler değil" diye konuştu.


Bu toprakların başta Kürtler olmak üzere tüm halklara ait olduğunun altını çizen Özgüneş, "Kürtler kimseye 'terk edin' demiyor. Bu açıklamalar halkları bölmek ve parçalamaya dönük açıklamalardır" ifadesini kullandı.
Editör: Haber Merkezi