HDP’nin adayları bugünlerini halkla bayramlaşmaya ayırdı. Birçok noktada bayram ziyaretleri gerçekleşti.


Seçim çalışmaları kapsamında kent kent dolaşan HDP’nin adayları bugün halkla bayramlaştı.


İSTANBUL


HDP İstanbul 2'nci bölge milletvekili adayı Mustafa Avcı’nın katılımıyla esnaf ziyareti gerçekleştirildi. Kahve esnafına yapılan ziyaretlerde, 24 Haziran seçimlerinin önemine vurgu yapılarak "Bir oy HDP'ye bir oy Demirtaş'a" çağrısı yapıldı.


Sabah saatlerinde de İstanbul ikinci bölgenin çeşitli yerlerinde bildiri dağıtımı yapıldı. Bunun yanı sıra HDP'liler bayram ziyaretleride gerçekleştirdi.


'KÜRT HALKININ BİRLİĞİNDEN KORKUYORLAR'


BATMAN


HDP Batman İl Örgütü,  merkez seçim lokalinde vekil adayları ile bir araya gelerek yurttaşlar ve partililer ile bayramlaştı. Yediden yetmişe yüzlerce yurttaşın katıldığı bayramlaşma töreninde, çocukların rengarenk giysileri bayrama renk katarken yurttaşlara ve partililere şeker ikram edildi. Bayramlaşmanın ardından ise HDP İl Eş Başkanı Nizamettin Toğuç ve HDP Batman Milletvekili adayı Dr. Necdet İpekyüz yurttaşlara seslendi.


Toğuç tüm Türkiye ve Kürdistan halklarının bayramını kutladığını söyledi. Suruç'da meydana gelen saldırıya değinen Toğuç, "Yaşamlarını yitirenleri saygı ile anarken şunu söylememiz gerekiyor. Tüm il ve ilçelerde onların provokasyonlarına izin vermemiz gerekiyor. Onlar bugün Kürdistan'da olmadıkları için aynı zaman da 24 Haziran'da geçmişteki partiler nasıl tabela partisi oldular ise bunlar da öyle olacak. İşte korkuları ve saldırganlıkları bu yüzdendir" dedi. Toğuç'un ardından konuşan İpekyüz de Suruç'ta yaşamlarını yitirenleri anıp halkların bayramını kutladığını söyledi. 7 Haziran 2015 seçimleri öncesinde HDP'nin oylarının yükselmesi ile saldırıların artığı hatırlatmasında bulunan İpekyüz, "Onların ittifakı halklar arasında nifak ekmektir. Ramazan ayı boyunca Kürtlerin katliamından bahsettiler. Ve Ramazan'ın son günü insanları öldürdüler. Onların tek bir korkusu var o da Kürt halkının birliğidir. Korktukları için saldırıyorlar ama biz onların provokasyonlarına izin  vermemeli ve dikkatli davranmalıyız çünkü onlara en büyük cevabı 24 Haziran akşamı kuracağız büyük özgürlük ve zafer halayı ile gereken yanıtı vereceğiz" diye konuştu.


Konuşmaların ardından bir süre yurttaşlar ile sohbet eden vekil adayları ardından ev ziyaretlerinde bulunmak amacıyla kent merkezine geçti.



DİYARBAKIR 


Diyarbakır’da ise HDP’li adaylar, bayram dolayısıyla kentin birçok noktasında bölgede ilan edilen sokağa çıkma yasakları sırasında yaşanan çatışmalarda yaşamını yitirenlerin ailelerine ziyaretlerde bulundu. Adaylardan Selçuk Mızraklı, Yenişehir ilçesinde partililerle birlikte Ben û Sen, Şemsiler, Şehitlik ve Hevsel mahallelerinde aileleri ziyaret etti.


‘ESNAF ZİYARETİNE SİLAHLA ÇIKILAMAZ’


Ziyaretler sırasında konuşan Mızraklı, Urfa’nın Suruç ilçesinde AKP Milletvekili adayı İbrahim Halil Yıldız’ın korumalarının esnafa ateş açması sonucu başlayan olaylara dikkat çekerek, “Bu bir seçim çalışması değil, AKP milletvekili adayının katliam girişimidir. Esnaf ziyaretine silahlarla çıkılamaz. Esnaf ziyaretinin nezaket kuralları içerisinde olması gerekiyor. Tehdit ve katliamlarla bu halkı susturamazlar. Umarız bu bayram artık bir daha kan ve gözyaşının akmayacağı yeni bir yaşama vesile olur” dedi.


Bayram ziyaretleri kapsamında Kayapınar ilçesinde HDP Diyarbakır milletvekilleri Ziya Pir ve Sibel Yiğitalp, adaylar Musa Farisoğulları ve Ferda Fahrioğlu, Bağlar ilçesinde Hişyar Özsoy, Saliha Aydeniz, Mehmet Temizyüz ve Abdurrahim Durmuş, Yenişehir ilçesinde Dersim Dağ, Sur ilçesinde de Remziye Tosun ve İmam Taşçıer aile ziyaretleri gerçekleştirdi.

Editör: Haber Merkezi