IĞDIR - HDP’nin Azeri milletvekili adayı Kıznaz Türkeli, Iğdır’da 7 Haziran’da olduğu gibi 2-0 yapacaklarını belirterek, “Azerisiyle, Kürdüyle, Terekemesiyle, ezileniyle, işsiziyle ve genciyle el ele verip 24 Haziran’ı zaferle taçlandıracağız” dedi.
Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) seçim kampanyası Iğdır’da ev ev, sokak sokak devam ediyor. Partinin kentteki Azeri milletvekili adayı Kıznaz Türkeli, Azerilerden HDP’ye bir yönelimin olduğunu söyledi.


Yoğun bir tempoyla çalışmalarını sürdürerek tüm köyleri ve halkları ziyaret ettiklerini söyleyen Türkeli, gözlemlerini şu sözlerle aktardı: “Halklarımızın bize çok yoğun bir ilgisi var. Sevgisi ve sıcaklığı da aynı şekilde. Kelimenin tam anlamıyla yüreklerini bize açıyorlar. Halklarımız AKP iktidarının artık onlara hiçbir şey veremeyeceğinin farkında. Bu seçimin, bütün ezilenler ve sömürülenler için çok kritik olduğunu herkes biliyor. Bu seçimin mutlaka kazanılması gerektiğinin ve çok çalışılması noktasında bize uyarıları var. Biz de çalışmalarımızı 24 Haziran’da zaferle taçlandıracağız. Çünkü halklarımız bize yürekten destek veriyor.”


Azerilerle görüştüklerinde halkın kendilerine, “Ceberut iktidardan ancak HDP ile kurtuluruz” yönünde mesajlar aldıklarını kaydeden Türkeli, “Biz bu seçimi gerek Türkiye genelinde gerekse Iğdır özelinde mutlaka kazanacağız. 7 Haziran’da olduğu gibi 24 Haziran’da halklarımızla zafer halayında duracağız” ifadelerini kullandı.


‘SEÇİMLERİN KİLİT PARTİSİ HDP’DİR’


Azerilerin HDP’ye yöneldiğini belirten Türkeli, bunun en büyük sebeplerinden birinin de 16 yıldır iktidarda olan AKP’nin Azerilere hiçbir şey vermemesi olduğunu söyledi. Türkeli, “MHP’ye oy verenler bile artık HDP’ye oy vereceğini söylüyor. İşsizlik, açlık, sefalet had safhaya çıktı. Aslında herkes artık durumun ne olduğunu görüyor. Halklarımız seçeneksiz bırakılmış, ötekileştirilmiş ve yıllardır ırkçı, şoven söylemlerin etkisi altında kalmış. Bu insanlara dokunduğumuzda, haklı olduğumuzu, HDP’nin bu seçimde kilit parti olduğunu ve mutlaka barajı geçmesi gerektiğini söylüyor. Yine tek adam rejiminin önüne geçebilecek tek partinin HDP olduğunun bilincindeler. Ve seçimlere de bu bilinç ve sorumlulukla yaklaşacaklardır” diye belirtti.


‘KADIN KOOPERATİFİ KURACAĞIZ’


Seçildiğinde kadınların emeğinin karşılığını alabilmek için Iğdır’da bir sebze ve meyve kooperatifini kuracağını söyleyen Türkeli, şöyle devam etti: “7 Haziran 2015’te milletvekili seçildiğimde kadınlar için çeşitli projeler geliştirdik. Bölgemizde kadın emeği çok ucuz. Sebze ve meyve çok yoğun olarak kadınlar tarafından yetiştiriliyor. Bizim o dönemde bir kadın kooperatifi gibi bir kooperatif kurma amacımız vardı. Kadınların yetiştirdiği sebze ve meyveden tutun da ürettikleri kışlık konserveler, reçel gibi ürettikleri şeyleri pazarlama konusunda yardımcı olacağımızı ve gelirin kadınlar arasında eşit bir şekilde dağıtılacağını düşünüyorduk. 24 Haziran’dan sonra seçildiğimde bunu hayata geçireceğiz. Yine kadınlar için bir kültür evi açmayı hedefliyoruz. Çünkü burada kadınların gidip sorunlarını anlatacağı, dertlerini konuşacağı ve çay içebileceği bir ortam yok. Ülkenin her yerinde kadınlar şiddete maruz kalıyor ve öldürülüyor. Kadınların bütün sorunları ortaktır. El ele vererek bu sorunlardan ve baskılardan kurtulabiliriz.”


'ZAFERLE ÇIKACAĞIZ’


24 Haziran’da 2-0 yapacaklarına yürekten inandığını belirten Türkeli, “Biz 7/24 şeklinde bir slogan geliştirdik. Azerisiyle, Kürdüyle, Terekemesiyle, ezileniyle, işsiziyle ve genciyle el ele verip 24 Haziran’ı zaferle taçlandıracağız” ifadelerini kullandı.  Kaynak:MA
Editör: Haber Merkezi