İSTANBUL-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ; İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne AKP döneminde kiralanan yüzlerce araç, Yenikapı'da teşhir edilmeye başlandı. İBB CHP Meclis Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, sosyal medyadan, “Sürekli olarak ‘Bu daha başlangıç’ diyorum. Hem kiralık araçlar için hem de tek tek açıklanacak yolsuzluk ve usulsüzlükler için. Az kaldı bekleyin” paylaşımında bulundu.

MA'nin haberineİstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bünyesindeki 643 yöneticiye karşılık bin 717 makam aracının bulunduğu yönünde yerel seçim döneminde dile getirilen iddialar, her ne kadar o dönem yalanlansa da, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu kiralanan ihtiyaç fazlası yüzlerce aracı, israfın kanıtı olarak Yenikapı Meydanı'na toplayacaklarını söylemişti. Söz konusu araçlar, teşhir edilmek üzere dün gece Yenikapı’daki alana çekildi.


Getirilen yüzlerce aracın fotoğrafları sosyal medyada paylaşılırken, İBB'den henüz bir açıklama yapılmadı.


BALYALI: AZ KALDI BEKLEYİN


İBB CHP Meclis Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, sosyal medyadan konuya dair dikkat çekici bir paylaşımda bulundu.. Balyalı, paylaşımında “Sürekli olarak “Bu daha başlangıç” diyorum. Hem kiralık araçlar için hem de tek tek açıklanacak yolsuzluk ve usulsüzlükler için. Az kaldı bekleyin” dedi.


‘BU SADECE UFACIK BİR BAŞLANGIÇ’


CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da, sergilenen araçların fotoğrafını yine sosyal medya hesabından paylaştı. Kaftancıoğlu mesajında “Bu sadece ufacık bir başlangıç.. Araçların devamı halka yapılan ihanetlerin ise sonu geliyor. Rantı kollayanların karşısında halkı koruyan bir anlayış ve başkan İstanbul’a nefes aldırmaya devam ediyor” ifadelerini kullandı.


18 MAKAM ODASI 


Öte yandan İmamoğlu dün de belediye binasında başkan için tahsis edilmiş 18 makam odası olduğunu açıklamıştı. İmamoğlu “Belediye başkanı olarak, benim şahsıma, yanılmıyorsam 17-18 tane makam odası tespit edilmiş. Bir tasarruf da orada yapacağım. Bu, israf ve tasarruf konusu, bizim hayat felsefemiz olmak zorunda. Bu noktada, 16 milyonluk bir kentin yönetimi olarak, elimizden geleni yapacağız. Moraliniz yüksek olsun. Her şey çok güzel olacak” demişti.

Editör: Haber Merkezi