Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümet yine Kandil’e operasyon sinyali verirken, İnce ilk kez konuştu. İnce, ‘Erdoğan’ın derdi Kandil değil, seçim. Oy devşirmek için yapıyor. Siyasete alet etmeleri orduyu yıpratır’ dedi

Türkiye 24 Haziran’da yapılacak seçimlere kilitlenirken, iktidar, Irak’a bağlı Federe Kürdistan’da bulunan Kandil bölgesine operasyonu gündemleştirdi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, peş peşe Kandil’e operasyon yapılacağı mesajını verdi. CHP, İYİ Parti ve HDP ise Kandil’e olası operasyon için seçim operasyonu tepkisinde bulundu. CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ise ilk kez konuyu değerlendirdi. NTV’de katıldığı programda konuşan İnce, “Erdoğan’ın derdi Kandil değil, seçim” dedi.

‘Amaç milliyetçi oylar’

İnce, iktidarın Kandil’e operasyon iddiasının ‘ciddiyetsiz’ olduğunu söyledi. Erdoğan’ın amacının Kandil’e operasyon değil, milliyetçi seçmenden oy devşirmek olduğunu belirten İnce, operasyonuna destek verip veremeyeceği konusundaki soruyu şöyle yanıtladı: “Çok üzülüyorum. Mesele destek meselesi değil. Davul ile zurna ile operasyon olur mu. Biz geliyoruz kaçın demektir. Erdoğan’ın derdi Kandil değil, derdi seçim. Senin bunu meydanlarda oy devşirmek için yaptığını biliyorum. Yapamayacağını da bal gibi biliyorum. Sizin İran ile anlaşmadan, ABD ile anlaşmadan bunu yapamayacağınızı ben biliyorum. Bunu siyaset için kullanmak yanlış. Erdoğan ve hükümeti ciddiyete davet ediyorum. Siyasete alet etmeleri orduyu yıpratır.”

NTV’ye ‘İnce’ eleştiri

İnce, “İkinci turda nasıl bir yol izleyeceksiniz” sorusuna NTV’ye tepki göstererek, “Sizin ikinci turdaki tutumunuz ne olacak. Erdoğan’ın 16 mitingini baştan sona vermiştiniz. 77 mitingimden birinin tamamını vermemişsiniz” karşılığını verdi. Apolet sökme tartışmasına da değinen İnce, “Orada Erdoğan bayrağı övmüyor. siyasi rakibi Muharrem İnce’yi eleştiriyor, Paşa da alkışlıyor. Biz balkanları askerlerin siyasete girmesinden dolayı kaybettik. Sözümün arkasındayım Cumhurbaşkanı olunca emekli ederim. Erdoğan’ı alkışlaması beni yuhalaması demektir” dedi. Eğitim konusunu da değerlendiren İnce, “İlk önce resmi dili öğreteceğiz. İkinci olarak anasının evindeki dili öğreteceğiz. Üçüncü olarak en çok kullanılan yabancı dili öğreteceğiz” dedi.

Soylu’dan ‘ruhlu’ açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kandil’e olası operasyona ilişkin, “Kandil’e, Türkiye Cumhuriyeti Devleti öyle bir operasyon yapacak ki kimsenin ruhu duymayacak. Eskiden o işler zordu. Şimdi zamanlaması bize ait” dedi.
Editör: Haber Merkezi