İSTANBUL- İstanbul Barosu Genel Kurulu'nda oy verme işlemi başladı.

Evrensel'in haberine göre; İstanbul Barosunun, 2020’de yapılması gereken ancak Kovid-19 salgını gerekçesiyle ertelenen genel kurulu Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştiriliyor.

Genel kurulda dün faaliyet raporu açıklanırken, gruplar adına da adaylar konuşmalarını yaptı.

Sabah 09.00’da başlayan ve 17.00'ye kadar sürecek oy kullanma işlemi için erken saatlerde kongre salonuna gelen avukatlar yoğunluk oluşturdu.

Kongre merkezi bahçesine gruplar stant açarken başkan adayları da salon girişinde oy kullanacak üyeleri karşıladı.

8 ADAY YARIŞIYOR

İstanbul’da ikinci baronun kurulması sonrası ‘birlik’ tartışmalarının daha yüksek sesle yapıldığı İstanbul Barosu için 8 aday yarışıyor olması eleştiriliyor.

Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu aday Mehmet Durakoğlu, Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu Yükseliş Hareketi adayı Hasan Kılıç, Çağdaş Avukatlar Grubu adayı Ata Yazıcıoğlu, Avukat Hakları Grubu adayı Gökhan Ahi, Özgürlükçü Demokrat Avukatlar Grubu adayı Sezin Uçar, İstanbul Milliyetçi Avukatlar Grubu adayı Kaptan Yılmaz, Hukuk Hareketi Platformu adayı Burhan Öğütçü ve Bağımsız Avukatlar grubu adayı İshak Şâdi Çarsancaklı yarışıyor.

Toplam 51 bin 352 avukatın oy kullanma hakkına sahip olduğu seçimlerde, baro başkanının yanı sıra 10 kişilik yönetim kurulu, 5 kişilik disiplin kurulu, 3 kişilik denetleme kurulu ve Türkiye Barolar Birliği delegeliği için 13 isim belirlenecek.

Dün Mevcut Baro Başkanı Mehmet Durakoğlu’nun, iktidarı ve TBB Başkanı Metin Feyzioğlu’nu eleştirdiği genel kurulda çalışma raporunun aktarılması sırasında tartışmalar yaşanmıştı. (HABER MERKEZİ)

Editör: Haber Merkezi