HATAY -  Samandağ Belediyesi tarafından işten çıkartılan 6 Tüm-Bel-Sen üyesi, Belediye Başkanı Refik Eryılmaz ile başkan vekili Pelin Ray hakkında suç duyurunda bulundu.

Hatay’a Samandağ Belediyesi tarafından 2019 yılında işten çıkartılan sözleşmeli 6 Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) üyesi, Belediye Başkanı Refik Eryılmaz ile başkan vekili Pelin Ray hakkında “görevi kötüye kullandıkları” gerekçesi ile suç duyurusunda bulundu.

Samandağ Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunan Tüm-Bel-Sen üyelerinden Kenan Kahlıoğulları, Enver Paşa, Yücel Aslan, Onur Toprak,  İlkan Doğru ile Gülşah Değiştirici, sonuna kadar mücadele edeceklerini vurguladı.

NE OLMUŞTU?

Samandağ Belediyesi, 2019 yılının Kasım ayında sözleşmeli memur olan 21 kişinin işlerine son vereceğine dair tebligat göndermiş, yapılan itirazlar üzerine işten çıkartılan 21 kişiden 8’i işe geri alınmış ve 2020 Ocak ayında 13 kişinin işine son verilmişti. İşine son verilen memurların mahkemeye başvuru yapması sonucu mahkemeye başvuran sözleşmeli memurdan 9’u göreve iade davasını kazanmıştı. Davayı kazanan 9 kişi 2021 Nisan ayında işlerine geri dönmüş ancak davayı kazanmalarına rağmen, Tüm Bel-Sen üyesi 6 sözleşmeli memur, işe döndükten 8 ay sonra tekrar işten çıkarılmıştı. ( Kaynak: MA )

Editör: Haber Merkezi