ANKARA - Partisinin grup toplantısında konuşan Meral Akşener, gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesiyle ilgili olarak “Görünen o ki Türkiye özel olarak seçilmiş” dedi. Ekonomiye değinen Akşener, “Ekmek bulamayan pasta mı yesin” diye sordu.


MA'nın haberine göre; İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu. Gündemdeki konulara değinen Akşener, Türkiye ekonomisi hakkında yaptığı değerlendirmede, “Ekmek bulamayan pasta mı yesin? Millet kıraathanelerinde beleş kek mi kovalayalım” dedi. Gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesiyle ilgili de konuşan Akşener, “Görünen o ki Türkiye özel olarak seçilmiş. Amerika'da, Berlin'de, Paris'te cesaret edemediler, Türkiye'yi arka bahçeleri ilan ettiler” dedi.


Akşener, ekonomideki gelişmelerin ülkenin ayakta durmasını güçleştirdiğini ifade ederek, “Ülkemiz bir soluk alsın diye diş sıkıyoruz. Krizin inkarı yerini 'Döviz, enflasyon azıcık arttı' tespitine bıraktı. Azıcık artmış. Daha ne olsun, ne olmasını bekliyorsunuz? Fırınlar kapanıyor, konfederasyon başkanları ‘Binlerce firma batıyor’ diyor. İşi ciddiye almak için daha ne olmasını bekliyorlar bilmiyorum” dedi.


‘EKMEK BULAMAYAN PASTA MI YESİN?’


Akşener, hastanelerde nöbet paraları ve döner sermayenin kesintiye uğradığını belirterek, “Ekmek bulamayan pasta mı yesin? Millet kıraathanelerinde beleş kek mi kovalayalım? Azıcık dedikleri artık milleti boğuyor. İktidarın hazırladığı 2019 bütçesinde de bu durum devam ediyor. ÖTV’ler artıyor. Sarayın payı da üç katına çıkıyor. Günde 2 trilyon TL ile geçinmek çok zor tabi. El insaf beyler. Lafa geldi mi de ‘Milletin adamı’... Milletten alıp tek adama veriyorlar” şeklinde konuştu.


‘TÜRKİYE TEFECİ PİYASASINA DÖNDÜ’


Krizin derinleşmesini önlemek için atılması gereken adımları sıralayan Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü: “TÜİK’i rahat bırakın ülkenin durumunu net görelim. Açıklanan Sayıştay raporlarının gereğini yapın, israfa son verin. İhtiyaç fazlasını elden çıkarın. Almanya’da 11 bin makam aracı var. Türkiye’de kiralıklarla birlikte 120 bin. Yandaş iş adamlarının dövizli sözleşmelerini Türk Lirası’na çevirin. Yarın çıkıp oy verirken ‘bana mı sordunuz’ demekle bu işten kurtulamazsınız. Geçen hafta bir kamu bankamız 300 milyar dolar borçlandı. 4 katı fazla maliyetle Türkiye borçlandı. Türkiye tefeci piyasasına döndü. Faize yatan paranın emekten çok kazandığı bir ekonomi iflah olabilir mi? Devletin hazinesini uluslararası tefecilere muhtaç haline getirenler esnafı, sanayiciyi onların kucaklarına bıraktı.”


‘AF KENDİSİNE Mİ KAPSADIĞI KİŞİLERE Mİ?’


Af konusuna da değinen Akşener, “Erdoğan, 'Biz sadece devlete karşı işlenen suçları affedebiliriz' dedi. Affın kendisine mi, kapsadığı kişilere mi karşı hala anlamadık. Ne millete ne de devlete karşı işlenen suçları affedemezsiniz. Hele de 81 milyona sormadan devlete karşı işlenen suçu affedemezsiniz” dedi.


‘TÜRKİYE’Yİ ÖZEL OLARAK SEÇTİLER’


Akşener, gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesiyle ilgili olarak, “Eli kanlı bir diktatör Türkiye’ye meydan okuyor” diyerek, “Size gelince bağırıp çağıran iktidar, Cemal Kaşıkçı'nın öldürmesiyle ilgili hala sus pus. Egemenlik haklarımıza saldırıyor. Sonra da konsolosu elini kolunu sallayıp çıkıp gidiyor. Bütün bunlar olurken muktedirden ses yok. Görünen o ki Türkiye özel olarak seçilmiş. Amerika'da, Berlin'de Paris'te cesaret edemediler Türkiye'yi arka bahçeleri ilan ettiler” şeklinde konuştu.


‘ANDIMIZ’ MESELESİ


Akşener, Danıştay’ın “Andımız” ile ilgili verdiği karara ilişkin şunları söyledi: “Akiller, sakiller, 'Keşke Yunan kazansaydı' diyenler hep birlikte saldırıya geçtiler. Türk'üm, doğruyum diye başlayan Andımız'dan fena halde rahatsız olan o eski bakan Meclis kürsüsünden FETÖ'ye övgüler düzmekten rahatsız olmadı, PKK ile pazarlıktan rahatsız olmamıştı. Türk'üm demekle Türk olunmuyor doğru. Bunu sizden biliyoruz. Doğruyum demekle doğru olunmuyor. Bunu da sizden biliyoruz. Partinin ismine adalet koymakla adil olunmuyor. Erdoğan, Andımız'ın metnini yazan Reşit Galip için 'Türkçe ezanı yazan şahıs' dedi. YARSAV eski başkanı çıktı, 'Sıra Türkçe ezanda' dedi. Kardeşim siz paslaşıyor musunuz? Ezanımızla Andımız'ı yan yana tartıştırmak istiyorlar. Bütün bunların farkındayız. Birbirinizi besleyen bu sistematiği kesinlikle bozacağız.”


‘OLAN MİLLETİN EKMEĞİNE OLACAK’


Akşener, fındık için verilen tasarının AKP oylarıyla reddedilmesini de hatırlatarak, “Yerel seçime kadar durumu idare etmekten vazgeçin. Bu işin peşini bırakmayacağız. Fındık ve üreticinin korunması gerekir. Üreticiye fındık alım garantisi verilmelidir. Bölgede fındığa dayalı gıda sanayine teşvik verilmelidir. Bunlar yapılırsa Karadeniz’de üretilen fındığın fiyatını Hamburg’dan belirleyen kodamanlar rahatsız olur ama üreticimiz rahatlar. Un, maya, elektrik ve su maliyetindeki artış ekmeğimizden ediyor bizi. Bu arada olan fırıncıya ve milletin ekmeğine olacak” dedi
Editör: Haber Merkezi