ANKARA-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ; AKP'nin İstanbul adayı olarak gösterdiği Meclis Başkanı Binali Yıldırım'ı istifaya çağıran İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Seçimler siyasi faaliyet değildir" sözlerine ilişkin olarak da, "Bu söze verilecek cevap çok da bizim edebimiz müsaade etmiyor" dedi.


İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.


MA'nın haberine göre; 31 Mart Yerel Seçimleri için 7 yerde aday gösterdikleri isimleri açıklayan Akşener, şöyle devam etti: “Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı adayı - Dr. Cihan Kolik, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı adayı - Dr. Serdar Kaman, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı adayı - Oğuz Şimşek, Kastamonu Belediye Başkanı adayı - Levent Dikmen, Ağrı Belediye Başkanı adayı - Taner Söylemez, Rize Belediye Başkanı adayı - Yakup Özcan, Güneysu Belediye Başkanı adayı - Sefer Özer."


‘VERGİ VE GELİRDE ADALET’ 


Ekonomik krize dair konuşan Akşener, "İnşallah seçimden sonra yeni bir 94 krizi yaşamayız. Türkiye’de 80 milyonluk elektrik faturasını ödeyemeyecek yaklaşık 10 milyon nüfus var. Bir sürü rakam sıralıyorsun ama gerçek bu. Çalışanların yüzde 43'ü asgari ücretli. Türkiye 2019'a 10 yıldır ürettiği ekonomik problemlerle girildi ve bunun faturası vatandaşımıza kesiliyor. Milletimiz kullandığı su için 5 elektrik ve internet için 7 çeşit vergi ödüyor. Pırlantadan vergi alınmazken kitaptan yüzde 18 vergi alınıyor. Vergide ve gelirde adalet Türk milletinin mutlaka gözetmesi gereken bir haktır.


İTHALAT YAPAMAZ HALE GELDİK 


Merkez Bankası'nı kar dağıtımı öne çekildi. İktidar bu parayı seçim çalışmasında kullanacak. Yapmayın, milletimize bunu yapmayın. ‘Madem kriz yok bunu neden yapıyorsunuz’ diyoruz, ‘size mi soracağız’ diyorlar. Cumhurbaşkanı ‘cari açık azaldı’ dedi. Tamam da paramız pul oldu pul. Ben size doğruyu söyleyeyim. Dövizdeki artış nedeniyle ithalat yapamaz hale geldik, cari açık azaldı. Bunu başarı gibi anlatıyorlar. Güçlü bir Türkiye için ihtiyacımız olan her şeye sahibiz. İYİ Parti, Türkiye'yi çıkışa götürmek adına sorumluluğunun farkındadır. İnşallah 31 Mart bu sorumluluğun tescilleneceği bir tarih olacaktır."


BİNALİ YILDIRIM İSTİFASI


AKP'nin İstanbul adayı olarak gösterdiği Meclis Başkanı Binali Yıldırım'ın, "Seçimler siyasi faaliyet değildir" sözlerine ilişkin olarak, Akşener, "Bu söze verilecek cevap çok da bizim edebimiz müsaade etmiyor" ifadesini kullandı. "Kendi fikri deyip geçelim ama Anayasa'yı yok saymasını geçemeyiz" diyen Akşener, "Güçlünün haklı sayıldığı yerde adalet de olmaz, devlet de olmaz. Sayın Yıldırım, çok önemli görevler yaptınız, yaşınız başınız yerinde, listeler teslim edildiğinde sizin itibarınız açısından umut ediyorum ki Meclis Başkanlığından istifa edersiniz" diye konuştu.


TRUMP'UN AÇIKLAMALARI


ABD Başkanı Donald Trump'un, "Türkiye'yi ekonomik olarak mahvederiz" açıklamalarına ilişkin de konuşan Akşener, “Erdoğan'ın 'Dostum' dediği ABD Başkanı Trump'ın Türkiye’nin operasyon ihtimaline ilişkin yaptığı açıklama büyük hadsizlik ve terbiyesizliktir" dedi.


Akşener, Kuzey Suriye'ye operasyon yapılması çağrısında da bulundu.
Editör: Haber Merkezi