ANKARA - Kabine üyeleri Meclis'te yemin ederek, resmen görevlerine başladı. CHP ve HDP’liler yemin eden bakanları alkışlamadı.


Meclis Genel Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atanan Bakanlar Kurulu üyelerinin yemin töreni için toplandı. Geçici Meclis Başkanı Durmuş Yılmaz, Bakanlar Kurulu atamasıyla ilgili Cumhurbaşkanlığı tezkeresini okuttu. Ardından Yılmaz, bakan olarak atanan Süleyman Soylu, Abdülhamit Gül, Berat Albayrak ve Mevlüt Çavuşoğlu’nun TBMM üyeliklerinin 9 Temmuz itibarıyla sona erdiğini Meclis bilgisine sundu. Tezkerenin okunmasının ardından yeni Bakanlar Kurulu üyeleri Genel Kurul’a davet edildi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve daha sonra 16 bakan sırayla yemin etti.


SOYLU YEMİN ETTİ CHP SALONU TERK ETTİ


İçişleri Bakanlığı'na atanan Süleyman Soylu yemin için kürsüye davet edilince CHP milletvekilleri salonu terk etti. CHP Milletvekilleri Soylu yemin ettikten sonra yeniden Genel Kurul salonuna döndü. Soylu, CHP il başkanlarının asker cenazelerine katılmaması için valilere çağrı yapmıştı.


Yemin eden bakanlar AKP ve MHP milletvekillerince alkışlanırken CHP ve HDP milletvekilleri hiçbir bakanı alkışlamadı.


AKP milletvekili olan 4 bakanın TBMM üyelikleri son bulunca AKP Meclis’teki sandalye sayısı 290’a düştü.

Editör: Haber Merkezi