İSTANBUL – TJA ve HDP İstanbul Kadın Meclisi,  8 Mart etkinlikleri kapsamında "5 kadın 5 hikâye" konulu sokak tiyatrosu gerçekleştirdi.

Tevgera Jinên Azad (TJA) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Kadın Meclisi, 8 Mart etkinlikleri kapsamında "5 kadın 5 hikâye" konulu sokak tiyatrosu düzenledi. Kartal Meydanı’nda gerçekleştirilen tiyatroda katledilen Emine Bulut, baba, abi ve eşi tarafından şiddet gördüğü için akli dengesini kaybeden deli Aso, gözaltı ve tutuklanma sürecinde çıplak arama yapılan kadınlar, cezaevlerinde açlık grevi eylemlerinde olan kadınlar ve ev hapsi verilen kadınların hikayeleri işlendi.

Tiyatroda siyah elbise giyen kadınlar ilerleyen sahnelerde kadınlara saldıran erkek karakterleri karanlığa boğdu. Erkek-devlet zihniyetine boyun eğilmeyeceği mesajları verilen tiyatro çevrede bulunan yurttaşlar tarafından alkışlarla karşılandı.

Etkinlik zılgıt ve sloganlar eşliğinde son bulurken, ardından kadınlar iki koldan 8 Mart’a ilişkin bildiri dağıtımı yaptı. Bildiri dağıtımı polisler tarafından engellenmeye çalışılsa da kadınlar bildiri dağıtımını gerçekleştirdi.

(MA)

Editör: Haber Merkezi