YALOVA – KESK İstanbul Şubeler Platformu’nun, "Çalışma hakkımı, işimi istiyorum" talebiyle İstanbul’dan Ankara'ya başlattığı yürüyüş ikinci gününde devam ediyor. KESK üyeleri bugün 3 kentte yaptıkları açıklama ile taleplerini dile getirdi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) İstanbul Şubeler Platformu’nun, "Çalışma hakkımı, işimi istiyorum" talebiyle İstanbul’dan Ankara'ya başlattığı yürüyüş ikinci gününde devam ediyor. Dün İstanbul’dan başlayan ve Kocaeli’nde sürdürülen yürüyüşün bugün ilk adresi Yalova oldu. KESK üyeleri Yalova’da bulunan Cevdet Aydın Parkı’nda bir araya gelerek basın açıklaması gerçekleştirdi. Yalova’da yürüyüşe izin verilmezken açıklamayı gerçekleştiren KESK üyeleri, sık sık “Gün gelecek devran dönecek, AKP halka hesap verecek”, “KHK’lar gidecek biz geleceğiz” ve “KESK’li ihraçlar onurumuzdur” sloganları attı.

Burada açıklama yapan KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, ülkenin alacakaranlık kuşağından geçtiğini belirterek, “Ülkenin ve emekçilerin başına çöreklenen örgütlü kötülük, görülmemiş ve zıvanadan çıkmış bir şekilde her gün yeni bir saldırı dalgası başlatıyor” dedi.

‘ARTIK YETER’

Başlattıkları yürüyüşün “Artık yeter” haykırışı olduğunun altını çizen Bozgeyik, “Bağlı tüm sendikalarımızın yürütme kurulu üyeleri ile birlikte KESK olarak tüm üyelerimiz, haksızlığa uğrayan, hukuksuzca ihraç edilen arkadaşlarımız, yokluğa, sefalete mahkûm edilen tüm kamu emekçileri için yürüyoruz.  Çocuklarına bir ekmek götürmek için inşaatlarda, tehlikeli işlerde çalışırken işçi cinayetine kurban verdiğimiz ihraç arkadaşlarımızı hatırlatmak için yürüyoruz” dedi.

NİTELİKSİZ KADROLAŞMAYA KARŞI

Yürüyüşlerine sömürü düzenine dayanamayarak intihar eden emekçilerin vasiyetlerini yerine getirmek için başladıklarının belirten Bozgeyik, “Hayatını kaybeden tüm KESK’li arkadaşlarımızın anılarına bağlılığımızı ifade etmek için yürüyoruz. Bu yürüyüşümüz bugün kamunun tasfiyesiyle birlikte kamuda liyakatsız, niteliksiz kadrolaşmaya karşı yürüyüşümüzdür” ifadelerini kullandı.

‘MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK’

İktidarın özelleştirme, güvencesizleştirme gibi politikalarına karşı durdukları için kendilerinden hınç alındığını ifade eden Bozgeyik, “Belli ki hala bizleri tanımıyorlar. Biz KESK’liyiz, kamu emekçilerinin gerçek temsilcisiyiz. Biz, onurlu bir insan olarak yaşamanın yolunun emek, demokrasi ve barış mücadelesinden geçtiğinin farkında olanlarız. Diz çökmedik, çökmeyeceğiz. Haksız, hukuksuz şekilde elimizden alınan işimiz iade edilinceye, faşist baskılar son buluncaya kadar patriyarkaya, sömürüye ve her tür şiddete karşı mücadelemiz devam edecektir” diye konuştu.

SERMAYEYE DİKENSİZ GÜL

Yalova’dan sonra Bursa’ya geçen KESK üyeleri burada da Bursa Kent Meydanı’nda bir araya gelerek bir açıklama gerçekleştirdi. Buradaki açıklamayı KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen yaptı. KESK’in hedef alınmasının nedenlerini sıralayan Gezen, “Çünkü bu iktidar sermaye için bu ülkede dikensiz bir gül bahçesi yaratmak istiyor. Sermaye kazansın, 5 şirket cebini doldursun diye OHAL ve salgın bahanesiyle haklarımıza saldırmaya devam ediyor. Biz her zaman bunun karşısında olacağız. Bu yürüyüş KHK zulmüne karşı olduğu kadar gericiliğe karşı da bir yürüyüş” diye belirtti.

‘İŞLERİNE DÖNMELİLER’

OHAL Komisyonu’nun iktidarın noterliğini yapmaktan başka bir şey yapmadığını dile getiren Gezen, “Baktıkları dosyalarda yüzde 90’a yakın ret var. Bakmadıkları 15 bin dosya var. Komisyon başkanı kendisi KESK’lilerin dosyasında bir şey olmadığını itiraf etti. Bu keyfiliğin itirafıdır. Biz yapılan adaletsizliğe karşı da yürüyoruz.  Ölüme varan bu uygulamalara bir an önce son verilmeli. Bu hukuksuz komisyon lağvedilmeli. Kamu emekçileri bir an önce işlerine geri dönmelidir” diye konuştu.

ESKİŞEHİR’DE SÜRDÜ

Bursa’da yapılan açıklamanın ardından KESK üyeleri üçüncü durakları olan Eskişehir’e geçti. Eskişehir’in birçok noktasında yürüyüş gerçekleştiren KESK’liler bu günkü yürüyüşlerini sonlandırdı. KESK üyeleri yarın Eskişehir’den çıkarak Ankara’ya geçip yürüyüşlerini tamamlayacak.

(MA)

Editör: Haber Merkezi