ANKARA - CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenerek, "15 Temmuz şehitleri için para toplandı. Ne oldu bu para? Neden şehit yakınlarına verilmiyor? Bunu da mı götürdün? Neden şehit yakınlarına vermiyorsun?" diye sordu.


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.


Dersim'de iki askerin donarak ölmesine ilişkin konuşan Kılıçdaroğlu, "Bir uyku tulumu veremediniz mi askerlerimize? Şehidin babasıyla konuştuğumda şu bilgiyi aldım. Hiç kimse aramamış. Mezarlıklar müdürü arıyor 'Oğlunuz şehit olmuş' diye" dedi.


‘SENİN OĞLUN NE YAPTI'


Kılıçdaroğlu konuşmasının devamında AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın Dersim'de donarak hayatını kaybeden askerlerle ilgili açıklamalarına yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, "Erdoğan 'Sen şehadetten ne anlarsın?' diyor. Ben çok iyi anlarım. Senin gitmediğin yerlere gittim ben. Senin bilmediğin bir şey daha yaptım, bu ülkenin kahraman rütbesini benim oğlum giydi, ya senin oğlun ne yaptı? 15 Temmuz şehitleri için para toplandı. Ne oldu bu para? Neden şehit yakınlarına verilmiyor? Ne oldu bu para, bunu da mı götürdün? Neden şehit yakınlarına vermiyorsun?" diye sordu.


'BİR UYKU TULUMU VERMEDİNİZ Mİ’x


"Tek adam rejimine onurumuzla gururumuzla karşı çıkarız" diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Gazi Mustafa Kemal Atatürk der ki, 'Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir.’ Özgürlük ve bağımsızlık bu milletin tarihinde, dokusunda vardır diyor. Ve şöyle söylüyor, 22 Ekim 1922'de 'Hürriyet ve istiklâl benim karakterimdir. Ben milletimin en büyük ve ecdadımın en kıymetli mirası olan istiklâl aşkı ile dolu bir adamım. Çocukluğumdan bugüne kadar ailevî hususî ve resmî hayatımın her safhasını yakından bilenlerce bu aşkım malûmdur. Bence bir millette şerefin, haysiyetin, namusun ve insanlığın vücut beka bulabilmesi mutlaka o milletin hürriyet ve istiklâline sahip olmasıyla kaimdir.' Cumhuriyetin temellerini adım adım atıyor Mustafa Kemal."


'CESET NİÇİN HALEN ORTADA YOK'


Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın cinayetine ilişkin de konuşan Kılıçdaroğlu, "Geçen iki günde özel uçaklarla katiller Türkiye'ye geldi. Geçen hafta Erdoğan dedi ki salıyı bekleyin. Ve sorular sordu. 'Bu 15 kişi cinayet günü niçin İstanbul'da toplandı?' Bu soruya cevap arıyor. 'Cinayet' işlenirken onca tutarsız açıklama niçin yapılmıştır?' Senin görevin ne. 'Ceset niçin halen ortada yok?' Sen bu katillerin yurt dışına gitmesine hangi gerekçeyle izin verdin. Üstelik bunların hiçbirinin dokunulmazlığı yok. Hangi gerekçeyle izin verdin?” dedi. Kılıçdaroğlu ayrıca, "Erdoğan'ın başdanışmanı ‘Türkiye kraliyet ailesine destek olarak olayı fazla deşelemeden yardımcı oluyor’ diye yazdı. İşte bu yüzden kral Salman, Erdoğan'ı arayıp teşekkür etti. Acaba kralı kızdırırsak bize para vermezse ne olur diyor. Sen Türkiye'nin onurunu, gururunu ve haysiyetini satıyorsun" dedi.


‘TEK KİŞİ ERDOĞAN'DIR'


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili 750 milyar liralık açıklamasına da tepki gösteren Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Emeklilikte yaşa takılanlar hakkımız elimizden alındı bize teslim edin diyor. Bu teklifin yıllık maliyeti 750 milyar liradır diyor. Tamamen uydurma. 'Biz ekonomik kurtuluş savaşı verdiğimiz dönemde böyle bir yükü halkın sırtına bindiremeyiz' diyor. Referandum yap. Halka sor bakalım emeklilikte yaşa takılanlar yasasını. Hak arayan vatandaşa 'türedi' diyor. Nasıl der? Bu insan ya. Sen 46 yaşında emekli oluyorsun bu da ben de emekli olayım diyor. Kendi vatandaşına türedi diyen tek kişi var o da Erdoğan’dır. Sen hem 46 yaşında emekli olacaksın, hem Cumhurbaşkanlığı hem emekli aylığı alacaksın, bu da yetmiyor 2019'da maaşına yüzde 26 zam yapacaksın. Hani ekonomik savaştaydık?”


‘KAÇ KİŞİNİN ÖLDÜĞÜNÜ KİMSE BİLMİYOR'


Kılıçdaroğlu, son olarak şunları söyledi: "Üçüncü havalimanında kaç kişinin iş kazası sonucu öldüğünü kimse bilmiyor. Hak arayanlar şu an hapiste. Diyorlar ki, bizim maaşlarımız tam yatsın. Tahtakurularını temizleyin diyorlar. Hak arayanların hapiste olduğu biz düzen. CEO, 'işçi arkadaşlarımdan özür dilerim' diyor. Yargı onları hapse attı. Üstünlerin hukuku var, çünkü."
Editör: Haber Merkezi