HABER MERKEZİ – Çocuklara matematiği sevdiren ‘Kraliçeyi Kurtarmak’ romanının yazarı Vladimir Tumanov, bu kez yakın tarihten gerçek bir serüvenin kapısını aralıyor. Batı Anadolu mitolojisindeki “sözüne inanılmayan kâhin” Kassandra karakterinden esinlendiği soluksuz macerada, insanın doğaya verdiği zararların sonuçlarını düşündürüyor.


Vladimir Tumanov’un yeni çocuk romanı “Asılı Dağ’ın Kâhini”, Günışığı Kitaplığı’ndan çıktı.

Tumanov, dünyada ilk kez Türkçe yayımlanan yeni romanında yakın tarihten gerçek bir serüvenin kapısını aralıyor.

Mine Kazmaoğlu tarafından Türkçeleştirilen roman, bir çocuğun sevdiklerini kurtarmak için atıldığı amansız mücadeleyi incelikli bir dille okura sunuyor.

Çocuklara matematiği ve coğrafyayı sevdiren romanlarıyla tanınan Tumanov’un yeni kitabının konusu ise şöyle:
Kassandra, on ikinci doğum gününe uyandığı sabah, yıllar sonrasından gelen gizemli bir mektup bulur. Kendi elyazısıyla yazılmıştır ve büyük bir felaketi haber vermektedir, üstelik günü ve saatiyle! Dehşete düşer, kendisi dışında herkesin yaşamını kaybetmesine neden olacak bu felaketi engellemek için çırpınır. Ancak, Jay dışında kimse ona inanmaz ve ailesinin hayatı da kâbusa döner. Felaketin yaşanacağı saat hızla yaklaşmaktadır…


Vladimir Tumanov hakkında


1961’de Rusya’nın başkenti Moskova’da doğan Vladimir Tumanov, 1991’den beri Kanada’da Batı Ontario Üniversitesi’nin Modern Diller ve Edebiyatlar Bölümü’nde öğretim üyesi.

Türkiye’de yüz binlerce okura ulaşan “Kraliçeyi Kurtarmak” adlı romanı, Tumanov’un çocuklar için kaleme aldığı ilk kitap. Küçük okurlar kadar yetişkinlerin de ilgi gösterdiği macerada kahramanlar, matematiksel bilmeceleri çözerek tutsak kraliçeyi kurtarmaya çalışıyor.

Yazarın, dünyada ilk kez Günışığı Kitaplığı tarafından yayımlanan ikinci kitabı “Haritada Kaybolmak” adlı romanı da aynı başarıyı yakaladı. Çocuklar için bir diğer ‘zor’ konu olan coğrafyada soluksuz bir maceraya davet eden kitapta, kardeş kahramanların hayatı, coğrafya bilmecelerini çözmelerine bağlı.

( MA )
Editör: Haber Merkezi