İSTANBUL - KOS üyeleri, Almanya’da yok edilmek istenen Hambach Ormanı için direnen yaşam savunucularına destek vererek, “Mumlarınızı yakın şarkılarınızı söyleyin. Burada kimsenin pes etmediğini onlara gösterin” dedi.


Kuzey Ormanları Savunması  (KOS) üyeleri,  Gümüşsuyu’ndaki Almanya Büyükelçiliği önünde linyit madenciliği uğruna katledilmek istenen Hambach Ormanı’nı savunan ve son günlerde yoğun saldırılara maruz kalan yaşam savunucularına destek verdi.


“Hambach Ormanı’nı savunan kardeşlerimizin yanındayız” pankartının açıldığı açıklamada konuşan yaşam savunucusu Prof.  Zerrin Bayrakdar, Kuzey Ormanları’nın katilinin ortaklarından biri olarak ilan ettikleri Almanya’nın kendi ülkesinde de ağaç kıyımına göz yumduğunu belirtti. Zerrin, “Linyit madeni için yüzde 90’ı yok edilen 12 bin yıllık Hambach Ormanı’ndan geriye kalan yüzde 10’luk kısmı kurtarmak için 5 yıldır mücadele eden dostlarımız devlet müdahalesi ile ağaçlarından koparılmak isteniyor” dedi.


 Doğayla uyum ve barış içerisinde yaşama çabasındaki direnişçileri ormandan çıkarmak üzere 13 Eylül’den bu yana binlerce polisin katıldığı operasyonun devam ettiğini kaydeden Zerrin, polis saldırısı sırasında gazeteci Steffen’in de yaşamını kaybettiğini söyledi. “Binlerce yıllık Hanbach Ormanı’ndan elinizi çekin” diyen Zerrin “Empeyalist şirketlerle ortaklık yaparak halka ihanet eden tüm devletler elinizi ormanlardan çekin. Hambach Ormanı’nda direnen dostlarımız ‘Mumlarınızı yakın şarkılarınızı söyleyin. Burada kimsenin pes etmediğini onlara gösterin” diye seslendi.


Açıklama, “Ormanıma suyuma toprağıma dokunma” sloganıyla sona erdi.
Editör: Haber Merkezi