ŞIRNAKÖTEKİLERİN GÜNDEMİ;  Bölgede ittifakla seçime giden Kürt partileri Şırnak’ta basın toplantısı düzenleyerek, “Bu gemiyi limana ulaştırmalıyız. Bu halkın ileri gelenleri halkının yanında yer almalı” çağrısında bulundu.


MA'nın haberine göre; Bölge illerinde kurulan ittifakla seçime giden Kürt partileri, Şırnak’ta ortak basın toplantısı düzenleyerek, seçim çalışmalarına dahil oldu. HDP İl Örgütü binasında gerçekleşen toplantıya, Azadî Hareketi’nden Ayetullah Aşiti, İnsan ve Özgürlük Partisi’nden Sedat Doğan, Platforma Demokratên Kurd-Bakur’dan (PDK-Bakur) Mehmet Salih Sevilgen, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanlık Divan üyesi Selim Sadak, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Hasan Özgüneş, Şırnak Belediyesi Eşbaşkan adayları Hişar Osal ve Nurcan Altürk ile çok sayıda partili katıldı.


DOĞAN: HAK İSTEDİĞİMİZDE ‘TERÖRİST’ OLUYORUZ


Toplantının açılış konuşmasını yapan HDP İl Eşbaşkanı Zeki İrmez, AKP-MHP ittifakına karşı Kurdi partilerin şartsız bir şekilde ittifak kurduklarını dile getirerek, bu ittifakın seçimler sonrası da devam etmesi gerektiğine vurguladı.


Ardından konuşan İnsan ve Özgürlük Partisi’nden Sedat Doğan, “Cumhur ve Millet İttifakı”na dikkat çekerek, burada Kürtlerin olmadığını ifade etti. Milyonlarca Kürdün anadilde eğitim göremediğine vurgu yapan Doğan, “Biz kardeşiz” diyenlerin Kürt çocukları için sadece 3 öğretmen ataması yaptıklarını kaydetti. Seçimler sonrası da bu ittifakın devam edeceğini söyleyen Doğan, “Haklarımızı istediğimiz vakit ’terörist’ ve ‘hain’ oluyoruz. Ülkemizde katliamlar ve ölümler olmadan yaşayacağız” dedi.


SEVİLGEN: BELEDİYE KAZANMAK İÇİN İTTİFAK KURMADIK


Platforma Demokratên Kurd-Bakur’dan (PDK-Bakur) Mehmet Salih Sevilgen de, HDP’nin batıda kurduğu ittifakın arkasında olduklarını dile getirdi. Kürt ittifakının en büyük hayalleri olduğunu ifade eden Sevilgen, sadece bir belediye kazanmak için ittifak kurmadıklarının altını çizdi.


AŞITî: GEMİYİ LİMANA ULAŞTIRMALIYIZ


Azadî Hareketi’nden Ayetullah Aşiti de, Kürtlerin artık kendilerine güvenmesi gerektiğini belirterek, kimsenin diline ve rengine bakmadan içinde bulundukları “gemiyi” limana ulaştırmak gerektiğini söyledi. Aşiti, “Bu ittifak, Kürt halkının birliği için bir ayak olmalı” dedi.


Daha sonra konuşan HDP’nin eşbaşkan adaylarından Hişar Osal, yıllardır hasret kaldıkları ittifakın gerçekleştiğini vurgulayarak, bu ittifakın derinleşmesini istedi.


SADAK’TAN ÇAĞRI: ÇOCUKLARINIZ SİZİ AFFETMEZ


Son olarak DTK adına konuşan Sadak da, 122 gündür açlık grevinde olan Eşbaşkanı Leyla Güven’in eylemine dikkat çekti. Güven’in insanı ve meşru bir hak için açlık grevinde olduğunu dile getiren Sadak, HDP Diyarbakır İl Örgütü binasına dün yapılan saldırıyı kınadı.


Kürt partiler arasından ittifaktan heyecan duyduğunu ifade eden Sadak, Kürtlerin ulusal kongrelerini yapmaları halinde şuan Öcalan’ın cezaevinde olmayacağını ve Federe Kürdistan Bölgesi’ndeki referandumun boşa çıkarılmayacağını söyledi. Bundan sonra hiçbir Kürdün bahane üretmeden bu ittifaka dahil olması gerektiğinin anlatan Sadak, yerel seçimler üzerinde de durarak, “Şırnak’a termik santral getirerek insanları zehirleyecekler. Bu insanları zehirlemeyin” dedi.


Sadak, son olarak kentin ileri gelenlerine şu çağrıda bulundu: “Bu halkın ileri gelenleri, halkının yanında yer almalı. Kendi menfaatleriniz için bu halkı satmayın. Yeter artık. Şırnak halkı Rize ve Trabzon’dan getirilen kişilere belediyeyi teslim etmemeli. Çocuklarınız sizi affetmez. Şırnak tehlikededir diye söylemiyorum. Şırnak büyük bir farkla seçimleri kazanacak.”


PARTİ TEMSİLCİLERİNE COŞKULU KARŞILAMA


Alkışlar eşliğinde sona eren toplantının ardından Kürt parti temsilcileri, bazı esnafları ziyaret etti. Sıcak bir ortamda geçen ziyaretin ardından parti temsilcileri, bir ailenin düğününe katıldı. Yüzlerce kişi tarafından HDP bayraklarıyla karşılanan parti temsilcileri, uzun bir süre halaya durdu. Coşkunun hakim olduğu düğünde HDP lehine sloganlar atıldı.
Editör: Haber Merkezi