MANİSA/AYDIN – Manisa’da konuşan HDP adayı Sırrı Sakık, Suruç’ta AKP’li adayın korumalarının esnafa saldırmasının ardından çıkan olaylarda 4 kişinin yaşamını yitirdiğini hatırlatarak,  “Siyaset çatışma alanı değil, sorunlara çözüm bulma alanıdır” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Manisa İl Örgütü seçim çalışmalarını Yunusemre İlçesine bağlı Horozköy Mevkiinde Atatürk Mahallesi ve Ahmet Bedevi Mahallesi’nde sürdürdü. Kalabalık kitlenin katıldığı halk buluşmalarında coşkulu kitle sloganlar eşliğinde halaya dururken, gençlerin yaktıkları meşalelerle sokaklar aydınlandı. Ardından HDP Milletvekili adayları sahneye çıktı. Halk buluşmalarında konuşan Sırrı Sakık, gerginliklere izin vermeyeceklerini vurguladı.

'ÇATIŞMA ORTAMINDAN BESLENİYORLAR'

Halkla birlikte yollarına devam edeceklerini belirten Sakık, HDP’nin Manisa’da milletvekilliğini garanti altına aldığını belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın basına kapalı toplantısını hatırlatan Sakık, “Rehavete kapılmayacağız. Örgütleneceğiz. AKP’lilere başta olmak üzere diğer tüm kesimlere anlatacağız. Bu oyunu boşa çıkaracağız” dedi. 24 Haziran’da HDP ile Türkiye’ye adalet, barış ve demokrasinin geleceğini belirten Sakık, “Bize karşı bütün kötü niyetlerini hayata geçirdiler. Çatışmadan, kavgadan uzak duruyoruz. Ama ısrarla çatışma ortamı yaratmak istiyorlar. Çünkü bunlar çatışmadan besleniyorlar. Ama biz bunlara izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

SAKIK'TAN SURUÇ AÇIKLAMASI

Urfa’nın Suruç ilçesinde yaşananları hatırlatan Sakık, “Bugün siyasete kan buluştu. Urfa’da 5 insan şu ana kadar yaşamını yitirdi. Siyaset çatışma alanı değil. Siyaset kavga alanı değil. Siyaset sorunlara çözüm bulma alanıdır. Saldırıya maruz kalan her insan benim kardeşimdir. Adı kim olursa olsun. Ölen kimse onlar bizim kardeşimizdir. Biz düşman değiliz. Düşmanlık ayrı bir şeydir. Bu bizim yanımızda yeri yok. Biz HDP olarak bu düşmanlıklara karşıyız” diye konuştu.

‘SAVAŞ YANLISI POLİTİKALARA GEÇİT VERMEYECEĞİZ’

Aydın’da çalışmalarını sürdüren HDP milletvekili adayları Kuşadası’nda mini miting düzenledi. Binlerce kişinin toplandığı mitinge HDP Aydın Milletvekili Adayları Ayfer Demirel, Doğan Açığ, Celal Güneş, Cemal Gümüş,  Bahattin Yağarcık, Şahin Koç, Semra Başaran, Özlem Tunç ve Ferhat Tunç katıldı. Adayların sırayla söz aldığı mitingde Ayfer Demirel, HDP’nin kadın partisi olduğunu kadınlarla kazanılacağının vurgusunu yaparken Bahattin Yağarcık ise, sandıklara sahip çıkılmasını istedi. Ferhat Tunç da, HDP’nin 24 Haziran seçimlerinden başarılı çıkmasının önemine değinirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın savaş yanlısı politikalarına geçit vermeyeceklerini sile getirdi. “Korkuyorlar. Korktukları için dini kullanıyorlar” diyen Tunç, “Bunu zamanında Hitler yapmıştı. Ama hiçbir iktidar sonuna kadar yaşamaz” ifadesini kullandı.

Ardından Kuşadası’nda Alevi örgütleri ile bir araya gelen Tunç ve beraberindekiler burada Alevi yurttaşlara seslendi. Alevi kurumları ziyaretinde hayatında hiçbir zaman bu kadar kritik bir seçim süreci ile karşılaşmadığını belirten Tunç, seçimi kritik kılanın AKP’nin 16 yıllık iktidarının Türkiye halklarına dayattıklarına son verilecek olması olduğunu söyledi. Türkiye siyasetinin bir baraj sorunu olmadığını ve Erdoğan sorunu olduğunu Erdoğan’ın basına kapalı toplantısında dile getirdiği açıklamalarının kamuoyunu yansıması ile ortaya çıktığını belirten Tunç, “HDP’yi baraj altında bırakmak bir devlet politikası haline dönüşmüş” dedi. İnanç, kimlik ve eşit yurttaşlık bağlamında yaşam hakkını savunduklarını dile getiren Tunç, AKP karanlığının sona ermesi için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğinin altını çizdi. Alevi sorununun Türkiye’de Kürt sorunu kadar önemli olduğunu ve hatta iç içe olduğunu vurgulayan Tunç, biri çözülmedikçe diğerinin çözülmesinin imkansız olduğunu dile getirdi. (KAYNAK MA)
Editör: Haber Merkezi