MESAM’daki yeni yönetimi tanımadığını belirten Gencebay, ‘Genel Kurulu kimse kazanmamıştır’ dedi. Arif Sağ ve ekibi için ‘cezaevi’ imasında da bulunan Gencebay, Kültür Bakanlığı’nı müdahale etmeye çağırdı

Kayyum Coşkun Sabah başkanlığındaki geçici yönetimde bulunan Orhan Genebay, Arif Sağ ve ekibini hedef aldı. Son zamanlarda hükümete yakınlığı ve Saray’da sık sık ağrılanması ile kendisine ‘her dönemin adamı’ yakıştırması yapılan Gencebay, Türkiye Musiki Eserleri Sahipleri Meslek Birliği’nde (MESAM) yönetime yeniden Arif Sağ ve ekibinin seçilmesi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. MESAM Genel Kurulu’nda yapılan seçimi tanımayan Gencebay, “Bu Genel Kurulu kimse kazanmamıştır. Burada sahtecilik vardır” ifadelerinde bulundu.

Kayyum legal seçim illegal

Genel Kurul’un ardından Hürriyet’e konuşan Gencebay, Arif Sağ ve ekibi için ‘cezaevi’ imasında bulunarak, “Belki hapislik bir durum bile olabilir, bilemiyorum. Bu kadar ciddi durum. Ülkemiz böyle saçmalıklarla muhatap olamaz. Bu bir hak cinayeti” diyerek Kültür Bakanlığı’nı göreve çağırdı.

Diktatörlük dedi

MESAM’a kayyum atanmasını değil de Genel Kurul’da yapılan seçimi “yönetim işgali, diktatörlük, hak cinayeti” olarak tanımlayan Gencebay, “3 aydır Bakanlığın atadığı arkadaşlarımız yönetti orayı. Bana göre onlar görevlerini gereği gibi yaptılar. Usulüne göre olmuştur” dedi. Gencebay, Arif Sağ ve ekibinin Genel Kurul’dan hemen önce ihraç edilmesi için ise, “Seçim öncesi derken, müfettiş raporları geldi. Müfettiş raporlarında Arif’lerin yaptıkları olduğu gibi meydanda. Bunların hepsi birer ihraç suçu. İhraç edilme kıvamına gelmişler ki edilmişler. Müfettişlerin verdiği bir karar bu” dedi.

Genel Kurul her şey mi?

Genel Kurul’daki Diyan Heyeti oylamasıyla ihraçların kaldırılmasını hukuksuz bulan Gencebay, bu kararın ancak mahkemeler kararıyla alınabileceğini belirtti. Yönetime yeniden Arif Sağ ve ekibinin seçilmesini kabul etmediğini ve yargı yolu ile iptal olacağını da vurgulayan Gencebay, “Kabul edilmesi mümkün değil. Bir şey kazanmış falan değiller. ‘Kazandık’ demeleri de hayret verici. Kusura bakmasınlar, bu onların kişiliğini gösteriyor. Burada etik ve ahlak yok. Hukuksuz ve adaletsiz bir durum var. Tamamen yönetimin işgal edilmesi. İhraç edilmişler bir kere. Genel Kurul her şey demek değil. Ondan önce yasalar var” dedi.

Zamanında onlarla da…

Gencebay, kendisine yönelik ‘her dönemin adamı’ eleştirilerini çirkin bulurken, aynı zamanda destekler nitelikte bir cevap verdi: “Allah gani gani rahmet eylesin, Süleyman Demirel’le dostluğumuz vardı. O zaman bana ‘Demirelci’ dediler. Yıllarca rahmetli Bülent Ecevit’in peşindeydik, ‘Ecevitçi’ dediler. Rahmetli Turgut Özal’la da yakındık, ‘Özalcı’ dediler. Tayyip Bey’i 40 yıldır tanırım ve insan olarak çok severim. Şimdi de ‘Tayyipçi’ diyorlar. Bu ne iştir? Benim bir derdim olduğunda kime gideceğim? Devletime gideceğim” şeklinde konuştu.
MESAM’daki sürecin yeniden ele alınması gerektiğini söyleyen Gencebay, “Buranın kendi iradesiyle düzelmeyeceğini görüyoruz. Bakanlığın yardımı lazım, yeniden el atmalı. Her şeyin Bakanlık nezdinde oturup konuşulması gerek. Sonrasında yeni seçim ve kurallarla yola devam edilmeli” dedi.

HABER MERKEZİ
Editör: Haber Merkezi