MARDİN-Ö-G;  Kızıltepe’de bir grup genç tarafından kurulan Mezopotamya Kültür Sanat Derneği'nde 7 ayrı branşta verilecek kurslar için kayıt alınmaya başlandı.


Mardin Kızıltepe ilçesinde yaşayan bir grup genç, bir araya gelip kültür ve sanat anlanında çalışma yürütmek amacıyla Mezopotamya Kültür Sanat Derneği'ni kurdu. Kısa sürede faaliyetlerine başlayan kültür sanat merkezinde yakın zamanda erbane, gitar, kaval, tembûr gibi müzik kursları başlayacak. Açılacak bu kurslar için kayıtlar alınmaya başlandı.


Dernek eğitmenlerinden Sema Özelasi, çocuklar ve gençler başta olmak üzere kent sakinlerini kültür ve sanatla buluşturmayı amaçladıklarını belirtti. Kültürel çalışmalar noktasında yaşanan boşluğu doldurmak için böylesi bir derneği kurduklarını dile getiren Özelasi, çalışmaları hakkında şunları söyledi: "Dernek bünyesinde erbane, gitar, kaval, tembûr gibi enstrüman eğitimlerinin yanı sıra ses eğitimi de vereceğiz. Çocuklardan oluşacak bir koro için çalışma yürütüyoruz. Yetişkinler için de yöresel halayların eğitiminin verileceği kurslar açacağız."


‘KÜLTÜR VE SANATIMIZA SAHİP ÇIKALIM’


Kürt tarihi ve kültüründe ayrı bir yere sahip olan Dengbêjliği de yaşatmak, canlandırmak istediklerine dikkat çeken Özelasi, "Derneğimizin açılışını yakın bir zamanda gerçekleştireceğiz. Kültürümüze ve sanatımıza sahip çıkmalıyız. Herkesi derneğimize bekliyoruz" çağrısında bulundu.

( Kaynak MA )
Editör: Haber Merkezi