İSTANBUL - KESK üyeleri, siyasetteki kutuplaştırıcı dilin okullara da yansıdığına dikkati çekerek, öğretmenlere yönelik şiddeti protesto etti. 

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (EĞİTİM-SEN) İstanbul 3 Nolu Şubesi, öğretmenlere yönelik şiddete karşı Mustafa Katip Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTLA) önünde bir araya gelerek, açıklama yaptı. “Uyarıyoruz! Okullar arası eşitsizlik eğitimi yok ediyor” pankartının taşındığı açıklamaya, Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Dilşat Canbaz Kaya, CHP, SOL Parti, EMEP ve sivil toplum örgütü (STÖ) temsilcileri katıldı. 

ÖĞRETMENLERE ŞİDDET

Eylemde konuşan 3 Nolu Şube Başkanı Ayfer Koçak, şiddetin yaşamın her alanında sürdüğüne işaret ederek, MTAL’da iki gün arayla şiddet olaylarının yaşandığını aktardı. Koçak, öğrenciler arasında yaşanan kavgayı ayırmak isteyen öğretmenin şiddete maruz kaldığını belirtti. Koçak, "Bu olay basit bir olay değildir. Sadece bu okul ile ilgili bir sorun da değildir” dedi. Kavganın sona ermesini isteyen Ebru Yıldırım Genç ile 2 öğretmenin şiddete maruz kaldığını söyleyen Koçak, "Okulda yaşanan olayları öğretmenler dahi engelleyemiyorsa öğrencilerin güvenliğinden bahsetmek mümkün değildir. 2 gün sonra bu okulda öğrenciler arasında çıkan kavga ancak okula polisin gelmesiyle sonlandırılabilmiştir" diye konuştu.  

KUTUPLAŞTIRICI DİL

Yöneticilere "tehlikenin farkına varın ve çözüme yönelin" çağrısı yapan Koçak, ülkedeki kutuplaştırıcı dilin okulları da etkilediğini ifade etti. Koçak, şunları söyledi: “Birçok okuldan kavga ve gerginlik haberleri almaktayız. Kavgalara karışan çocuklar genelde okul çıkışlarında çalışmak zorunda kalan ekonomik krizin en sert yüzüyle karşılaşan, güvenli bir ortamda büyümeyen, çeşitli şekillerde istismar edilmiş koruyamadığımız çocuklar. Genel siyasetin dilinden tutun da diziler, oyunlar, çizgi filmlere kadar dilde gelişen kaba, şiddet dilinden biran önce vazgeçilmelidir. Eğitim emekçilerinin hak ettikleri toplum içindeki saygınlığını sarsacak politikalardan uzak durulmalıdır."

Kaynak: MA

Editör: Haber Merkezi