ÖTEKİLERİN GÜNDEM: ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Federe Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani’yle bir araya geldi. Görüşmede ABD’nin Kürt birliklere destek ve ortaklık mesajı verdiği açıklandı.


ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Cumartesi sabahı Irak ve Federe Kürdistan Bölgesi’ne ziyarette gerçekleştirdi. Pence’nin ABD Başkanı Trump’ın Irak’tan asker çekme kararı sonrası Kürtlere destek ve ülkede devam eden olaylarla ilgili son durumu görüşmek üzere ziyareti gerçekleştiği belirtildi.


Reuters Haber Ajansı’nın haberine göre güvenlik gerekçesiyle önceden açıklanmayan gezide orduya ait kargo uçağıyla El Esat Hava Üssü’ne inen Pence, Irak Başbakanı Adil Abdülmehdi’yle telefon görüşmesi yaptı. Görüşmede ülkede Ekim ayından beri devam eden ve yüzlerce kişinin ölümüyle sonuçlanan protestoların gündeme geldiği öğrenildi. Pence, Abdülmehdi’nin şiddet olaylarını önlemek ve demokrasinin parçası olan barışçı protestocuları korumak ve saygı gösterme sözü verdiğini söyledi.


ABD’li yetkililer, Iraklı liderin Pence’nin daveti üzerine ABD üssüne gitmek istemediği, Pence’nin de güvenlik gerekçesiyle Bağdat’ın merkezine gitmemesi nedeniyle görüşmenin telefonda gerçekleştiğini açıkladı.


BARZANİ İLE GÖRÜŞTÜ


Pence’nin ziyaret kapsamında Federe Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani’yle bir araya geldi. Görüşmede ABD’nin Kürt birliklere destek ve ortaklık mesajı verdiği açıklandı. Pence, Trump adına ABD ve Kürt halkının ateş hattındaki bölgede kurdukları güçlü bağları koruma yönündeki mesajını vurguladığını söyledi.

Editör: Haber Merkezi