VAN - Parti kuruluşlarına dönük İçişleri Bakanlığı'nın çıkardığı engellere tepki gösteren PİA Genel Başkan Yardımcısı Menice Gülmez, “Parti kurma hakkımızdan asla vazgeçmeyeceğiz” dedi. 

İnsan ve Özgürlük Partisi (PİA), parti kuruluşlarına çıkarılan engellere ilişkin Van'da da açıklama yaptı. Parti binasındaki açıklamada PİA Genel Başkan Yardımcısı Menice Gülmez konuştu. 

Sürekli "yetkili kişi yok" gerekçesiyle oyalandıklarını belirten Gülmez, partilerinin kuruluş başvurusu yaptığı tarihten bugüne kadar ülkede 32 partinin kurulduğunu aktardı. 

‘GÖRMEZDEN GELİYORLAR’

İçişleri Bakanlığı'nın sadece kendilerini görmezden geldiğini ifade eden Gülmez, "PİA inançlı, Kürt milletinin bağrından çıkmış, gücünü halkın değerlerinden alan, her türlü haksızlığa ve hukuksuzluğa karşı dik durmuş, kimseye biat etmemiş ve kimseye borçlu olarak kurulmamış bir partidir. Kendilerine biat eden siyasi partilerin kurulmasına hiç bir engel çıkarmayan zihniyet, bağımlılığı reddeden partinin varlığından rahatsız olduklarını göstermişlerdir. Parti kurma hakkımızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Bakanlığı bu hukuksuz tavrınızı düzeltmeye, bu hukuksuz ambargoyu bir an evvel sonlandırmaya çağırıyoruz” diye konuştu. (MA)

Editör: Haber Merkezi