ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ- “Kolum kırıktı tek başıma beni kaçırdıkları yere gittim video görüntülerini almak istedim. Mobese kayıtlarının incelenmesi için defalarca dilekçeler verdim.

BİA'dan Evrim Kepenek'in haberine göre; "Delilleri topladım, defalarca savcıya bildirdik. Sonunda bana cinsel saldırıda bulunan, kaçıran işçiliğine zorlayan Mutlu E. tutuklandı ve yarın hâkim karşısına çıkıyor…”

Sibel Y.’nin sözünü ettiği Mutlu E. tam da kendisinin anlattığı gibi Sibel’in kararlı mücadelesi ile tutuklandı. Mutlu E., yarın (15 Nisan 2021 Perşembe) Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak.

"Hayatımız tehlikede"

Duruşma öncesinde bianet’e konuşan Sibel, tüm kadınların ve hak savunucularının kendisine destek olmasını istediğini belirterek şöyle dedi:

“Şimdiye kadar tüm çabamda kadınlar, hak savunucuları yanımdaydı. Hepsine teşekkür ediyorum. Ama asıl mücadele şimdi başlıyor. Bu erkek serbest bırakılırsa bizim ailece hayatı tehlikemiz devam edecek.

“Bu erkeğin onun içinde olduğu çetenin tamamının cezalandırılmasını istiyorum.

"Çok heyecanlıyım. Bu kadar zorluklar yaşamama rağmen yine de kendimi çok güçlü hissediyorum. Tam bir yıl sonra bu adam tutuklandı ve nihayet yargı karşısına çıkıyor. Türkiye mahkemelerine güveniyorum. Adaletin sağlanacağına umudum var. Bundan sonraki süreç daha zor olacak biliyorum bu nedenle de herkese, ‘Beni yalnız bırakmayın’ diye sesleniyorum.”

Ne olmuştu?

bianet’in 17 Kasım 2020’de haberlerine yansıyan bilgilere göre, Muğla’nın Milas ilçesinde yaşayan Mutlu E., yaklaşık 9 ay önce,  iş görüşmesi bahanesi ile Sibel Y.’yi önce kaçırdı, işkence etti, cinsel saldırıda bulundu ve onu işçiliğine zorladı.

 TIKLAYIN - "Başka kadınları da kurtarmak istiyorum"

Mutlu E.’nin elinden kurtulan Sibel Y. adli makamlara başvurdu ve Mutlu E.’nin cezalandırılmasını istedi. Adeta bir savcı gibi, kanıtları toplayan, ses kayıtlarını bulan, kamera görüntülerini araştıran Sibel sesini sosyal medyada da “Sibel’in sessiz çığlığı” etiketi ile duyurmaya çalıştı.

Haberler sonrasında HDP ve CHP’li milletvekillerinin sesini Meclis’e taşıdığı, Aile ve Çalışma Bakanlığı’nın koruma sağladığı Sibel’in adalet mücadelesi sonuç verdi. Muğla Cumhuriyet Savcılığı önce Mutlu E. hakkında "cinsel saldırıdan" iddianame hazırladı ardından tutuklanmasına karar verildi. Mahkeme tarihi henüz açıklanmadı.

Adli Tıp: Saldırının zararları giderilemeyecek boyutta

Ayrıca, Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin hazırladığı Adli Tıp Raporu'na göre, Sibel'in anlattığı işkence, cinsel saldırı, darp doğrulandı. Sibel'in cinsel dokunulmazlığının ihlal edildiğini vurgulayan raporun sonuç bölümünde, Mutlu E.'nin yaptığı saldırıların, "Sibel Y. sağlığının ve algılama yeteneğinin basit bir tıbbi mücadele ile giderilemeyecek düzeyde bozulmasına neden olduğu" belirtildi.

(EMK) 

Evrim Kepenek

bianet kadın ve LGBTİ haberleri editörü. bianet stajerlerinden. Cumhuriyet, Birgün, Taraf, DİHA, Jinha ve Jin News için çalıştı. Sivil Sayfalar, Yeşil Gazete, Journo ve sektör dergileri için yazılar yazdı. "Okulun Duzi" belgeselini yönetti. Hemşin kültür dergisi GOR’un kurucu yazarlarından. Yeşilden Maviye & Karadeniz'den Kadın Portreleri, Sırtında Sepeti, Medya ve Yalanlar isimli kitaplara katkı sundu. 2011 Musa Anter Gazetecilik ödülü sahibi. İstanbul Üniversitesi Avrupa Birliği bölümünden mezun oldu, eğitimine Bilgi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde devam etti.

Editör: Haber Merkezi