İSTANBUL - SES İstanbul Aksaray Şubesi, asgari ücretten vergi alınmaması talebinde bulundu. 

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İstanbul Aksaray Şubesi, artan zamlar ve ekonomideki kötü gidişata ilişkin Fatih'te bulunan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Acil Servisi önünde açıklama yaptı. "Geçinemiyoruz" pankartının açıldığı açıklamada "Sefalete teslim olmayacağız" sloganı atıldı. SES üyesi Aydın Erol, “Hekim dışı personel ve üniversite hastaneleri kapsam dışı bırakılıyor. Sağlık bakanlığı, bakanlığa bağlı hekimlerin sağlık hizmetine katkısına bakılmadan sabit ödemelerinde artış yaptı. Ama hekimlerin birçoğu tavana yakın performans almaktalar. Aldıkları bu performanstan sabit ödemeler mahsup edildiğinde söylendiği gibi 2 bin 500-5 bin lira maaş zammı olmayacak" dedi.

SAĞLIKÇILAR ARASINDA AYRIMCILIK

Erol, sağlık çalışanları arasında ayrımcı politikalar uygulandığına dikkati çekerek, "Sağlık işi ekip işidir, ekip anlayışını bozan uygulamalardan uzak durun. Hastaneye tedavisi için gelen hastanın tedavi olup gidene kadar ekip içindeki hekiminden hemşiresine, laborantına veri giriş personeline, temizlik güvenlik personeline kadar her meslek grubunun katkısı vardır. Ekip içinde bir meslek grubuna iyileştirme yaparken diğer meslek gruplarına ayrımcı tutum sergilemeyin, iş barışını bozmayın motivasyonumuzu düşürmeyin" ifadelerini kullandı.

TALEPLER

Erol, taleplerini şöyle aktardı: "* Tüm sabit ücretlere gerçek enflasyon oranında ek zam verilsin.

*Vergi dilimi soygununa son verilsin.

* Asgari ücretten vergi alınmasın.  Asgari ücretin üstündeki gelirimizde vergi yüzde 10 da sabitlensin.

* Gıda, elektrik, doğalgaz gibi, temel ihtiyaç maddelerinden alınan dolaylı vergiler kaldırılsın."

ORDU 

Ordu Emek ve Demokrasi Güçleri, yoksulluk ve döviz kurunda yaşanan artışlara yönelik Altınordu ilçesi Ceren Özdemir Meydanı’nda açıklama yaptı. “Pahalılığa, zamlara, yoksulluğa hayır, yeter artık geçinemiyoruz” pankartı açılan açıklamaya kentte bulunan siyasi parti ve kitle örgütleri temsilcileri katıldı.

Ordu Çevre Derneği Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül, her şeye tek bir kişinin karar verdiği sistemin ülkeyi çöküşe sürüklediğini söyledi. Gönül, “Yeni zamlar ve vergilerle hayat pahalılığı aldı başını gitti. Tencere kaynamıyor. TL değer kaybettikçe kaybediyor. Ücretler eridikçe eridi. Yetmedi, iktidar vergileri artırmaya başladı. Bu zulüm artık yeter! Bu zamlar artık yeter! Bu pahalılık artık yeter” diye belirtti. Ekonomik krizin yükünün halk tarafından çekildiğini aktaran Gönül, “Kayırma, rüşvet, yolsuzluklar; çetelerle bin bir türlü ilişkiler ortaya saçılıyor. Krizin faturasını halk ödüyor. Talebimiz, halkçı bütçe, geçinilebilir asgari ücret için; zamların geri alınması, ücretlere ek zam, vergide adalet” dedi.


DİYARBAKIR

SES Amed şubesi Selahattin Eyyubi devlet hastanesi yemekhanesinde Sağlık bakanlığını alkışlarla protesto etti. Kısa açıklama yapan SES'li üyeler "Hakkımızı alana kadar mücadeleye aralıksız devam edeceğiz"  sağlık çalışanları ise alkışla destek verdiler.  

(MA)

Editör: Haber Merkezi